Himmerlandskød misbrugt i sag om kødfusk

En kødgrossist har solgt brasiliansk kød mærket som Himmerlandskød. Det forarger direktøren på slagteriet i Vesthimmerland.

Da kunderne bestilte nytårsmenuer hos Meyers Catering, bestod hovedretten af tournedos af oksemørbrad af Himmerlandskvæg. Men det var ikke alle kunder, der rent faktisk fik danskfødt, dansk opdrættet og dansk slagtet kød fra slagteriet Himmerlandskød, der har hovedsæde i Aalestrup.

Kødgrossisten Genz Kød, som solgte kødet til Meyers havde nemlig suppleret leverancen af dansk kød med brasiliansk kød - og solgt det som værende fra Himmerlandskød.

Kødet blev pakket ud af sin oprindelige emballage, skåret op og pakket igen, så det så ud som Himmerlandskød, men det var det altså ikke. Det skaber harme hos slagteriet i Aalestrup.

- Det er skrækkeligt at folk, som i god tro betaler en pris for at støtte dansk landbrug og danske arbejdspladser, bliver bedraget på den måde, siger direktør og ejer af Himmerlandskød A/S, Lars Rosbjerg Andersen. 

Det er ikke lykkedes TV2 Nord at få en kommentar fra Genz Kød, men Ekstra Bladet har fået et skriftligt svar fra direktøren, Henning Christensen, som fortæller, at Genz Kød ikke kunne levere den mængde dansk kød, som Meyers havde bestilt, og derfor havde man suppleret med sydamerikansk kød, som ifølge Henning Christensen var af en bedre og dyrere kvalitet. Man havde dog undladt at oplyse Meyers om det.

- Det er det samme som når der bliver solgt kopimøbler. Man kan få en Arne Jacobsen-stol fra Kina, men det er alligevel ikke det rigtige, siger Lars Rosbjerg Andersen fra Himmerlandskød A/S.

Han har endnu ikke taget stilling til, hvad det betyder for slagteriets fremtidige samarbejde med Genz Kød. Det mødes bestyrelsen og advokater for at diskutere på mandag.

Himmerlandskød har ikke fået kundeklager eller på andre måde lidt skade som følge af sagen, men Lars Rosbjerg Andersen er alligevel godt træt af, at hans mærke er blevet brugt til at sælge udenlandsk kød.

- Vi gør meget ud af kun at have det danske og kun at producere i Danmark. Det er lidt dyrere, men der er også en efterspørgsel på det. Og så er det træls, at det bliver misbrugt, siger direktøren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland