Hirtshals: Her er Årets Sild 2018

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals lagde i dag rammerne om konkurrencen Årets Sild 2018.

I kampen om at lave Årets Sild deltog kokke og restauranter fra hele landet, som ønsker at højne sildens status. Konkurrencen tager udgangspunkt i gammeldags modnede sild.

Årets Sild 2018 skal være den bedste, mest smagsintense, balancerede eller traditionsudbyggende marinerede sild serveret som smørrebrød.

Ti restauranter deltog, heriblandt de tre nordjyske restauranter; Lilleheden fra Hirtshals, Mortens Kro fra Aalborg og Smørgåsen fra Frederikshavn.

Vinderen blev fundet af et dommerpanel og publikum, der har haft fokus på at den marinerede sild skulle afspejle både nyskabelse, håndværk og velsmag.

Efter en hård konkurrence blev vinderen kåret. Det blev Mortens Kro, der med 795 point løb med sejren. Præcis samme antal point fik restaurant Lilleheden fra Hirtshals, men da blindsmagningskarakteren vægter højest, endte Mortens Kro på vinderskamlen.

 

Årets Sild kan købes første gang af forbrugerne i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival, som afholdes i den første weekend i august. Umiddelbart herefter kommer Årets Sild i handelen.


Seneste nyt

fra Nordjylland