Hirtshals-værft på fode igen efter ulykke med flydedok: Tiltrækker stor investering

Den lokale investor Hornsnes Invest skyder et to-cifret millionbeløb i Hirtshals Yard og fastholder op mod 100 arbejdspladser på værftet.

Det er ikke længere end et halvt år siden, at en stor flydedok tilhørende Hirtshals Yard pludselig tiltede i vandet, men nu er skibtsværftet ved at være ordentligt på fode igen.

Selskabet oplyser mandag morgen, at de netop har modtaget en stor investering fra den lokale investor Hornsnes Invest A/S, der overtager 60 procent af Hirsthals Yard og smider et to-cifret millionbeløb efter skibsværftet. 

- Efter ulykken med flydedokken har vi været på udkig efter en kapitalstærk investor, og det er særdeles positivt, at det er Hornsnes Invest, der nu bliver en aktiv del af ejerkredsen bag værftet. De har mange års erfaring med pelagiske fiskefartøjer og står for en høj kvalitet og dyb viden på området både med hensyn til materiel og produktion, siger Rasmus Brohus, adm. direktør i Hirtshals Yard. 

- Fra værftets side er vi derfor meget glade for, at vi nu kan offentliggøre en helt ny og lokal ejerkreds bag værftet.

Istandsat efter ulykke

Den 82 meter lange flydedok kæntrede i august pludselig til den ene side, da dokken begyndte at tage vand ind på grund af en fejlbehæftet ventil. Det tog flere dage, før flydedokken igen var på plads, og inden det lykkes, havde en fisketrawler fra rederiet Hardhaus, der stod på værftet, taget stor skade.  

Siden har værftet arbejdet på højtryk med at genoprette flydedokken, og Hirtshals Yard er nu i mål med istandsættelsen, der blandt andet omfatter et nyt og avanceret alarmsystem.

- Vi har etableret Hornsnes Invest med det ene formål at bevare og etablere arbejdspladser i Hirtshals og Vendsyssel. Efter ulykken sidste år har det været afgørende for os at skabe ro omkring værftet som arbejdsplads, og med investeringen i Hirtshals Yard sikrer vi det økonomiske grundlag under virksomhedens fortsatte udvikling og vækst. Det har stor betydning for de godt 100 familier, der på den ene eller anden måde brødfødes gennem Hirtshals Yard, siger Fridi Petur Magnusen, direktør i Hornsnes Invest A/S.

Fastholder op mod 100 arbejdspladser

Med investeringen sikres de cirka 100 arbejdspladser, som Hirtshals Yard beskæftiger enten direkte eller gennem underleverandører. 

- Også fra politisk side er det meget positivt, at vi i kraft af Hornsnes Invests overtagelse af en stor del af Hirtshals Yard nu kan bevare et stort antal lokale arbejdspladser. Værftet er på få år blevet et vigtigt omdrejningspunkt for en lang række faggrupper i kommunen, og det er meget vigtigt for Hjørring Kommune, Hirtshals Havn og ikke mindst Hirtshals by, at vi har så stor en arbejdsplads. Derfor kan jeg kun rose parterne for at have fundet en fælles vej frem, siger Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune.

Bag Hornsnes Invest står selskaberne Asbjørn A/S, Rederiet Ruth A/S, Beinur A/S og Rederiet Isafold P/R, der i praksis udgøres af fire pelagiske fiskefartøjer med hjemhavn i Hirtshals.

TV2 Nord var med fra havnen i Hirtshals 17. august 2018, da flydedokken tiltede i vandet. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland