Historien bag Ulsted Boldklub

Ulsted Boldklub er måske Nordjyllands dårligste fodboldhold, men de kommer fra en sund forening med stor opbakning fra lokalsamfundet.

15 kilometer øst for Aalborg finder man den lille by Ulsted med cirka 1.100 indbyggere. Et af samlingspunkter i byen har siden 1931 været Ulsted Boldklub. Klubben tæller i dag både en gymnastik, håndbold, badminton og fodboldafdeling.

I dag er Ulsted Boldklub således en veletableret forening med mange medlemmer, men sådan har det ikke altid været. Pengene var i 30’erne små, så i de første år var der kun råd til én fodbold og ét sæt trøjer. Men klubben voksede, så i 1938 kom der også håndbold på programmet, og i 1973 fusionerede boldklubben med Ulsted Gymnastikforening, og fik dermed også gymnastik med ind.

I Ulsted har der altid boet driftige folk, og de har forstået, at markeder, banko og bal er, hvad der skal til, hvis en idrætsforening skal hænge ordentligt sammen økonomisk. Klubhuset er fra 1969 og hallen er fra 1973. Alt sammen bygget for klubbens egne penge, mens borgerne selv gratis leverede arbejdskraften.

Med cirka 130 medlemmer hører Ulsted Boldklub ikke til de allerstørste, men økonomien er sund takket være den massive opbakning fra de lokale forretningsdrivende. Her springer blandt andet byens store Mazda-forretning, Ulsted Autohandel, i øjnene som mangeårig storsponsor. Det har i de senere år været svært for Ulsted Boldklub at stille hold i alle rækker på grund af små årgange. Det har medført et samarbejde med naboklubberne Gandrup, Hou, Vester Hassing og Hals om en ungdomsoverbygning kaldet Hals Alliancen FC. Ulsted Boldklub er også en af 83 klubber i det nordjyske, der samarbejder med superligaklubben AaB.

På seniorplan har klubben i 2016 tre seniorhold. Tredjeholdet kom med i 2015 og spillede 19 kampe, men selv om truppen talte hele 45 forskellige spillere, så lykkedes det ikke holdet at vinde en enestre kamp. Troen på egne evner er dog intakt på tredjeholdet, og foråret 2016 skal være sæsonen, hvor mændene fra Ulsted prøver at vinde og spiller sig væk fra titlen som Nordjyllands dårligste fodboldhold. 


Seneste nyt

fra Nordjylland