Hjælp til kræftramte børn på Aalborg Sygehus

 Hjælp til kræftramte børn på Aalborg Sygehus

Skagens Bamsemuseum og kokkene i Skagen overrækker 20 computere til kræftramte børn fra Aalborg Sygehus,Skejby Sygehus og Odense Sygehus. Overrækkelsen finder sted på Skagen Vandrerhjem.

260.800 til kræftsyge børn
Den 12. april 2008 indsamlede Kokke Mod Cancer-arrangementet kr. 260.800,-.

Luksusmiddag
Arrangementet fandt sted på Hyttefadet i Gl. Skagen, hvor syv af byens dygtigste kokke var gået sammen om at kreere en luksusmiddag for i alt 117 betalende gæster á kr. 1500,- per kuvert.

Gratis arbejdskraft
Alle der har været involveret i projektet har stillet deres ekspertise, arbejdskraft og råvarer gratis til rådighed, og derfor kunne Thomas Riis, chefkok på Restaurant Hyttefadet og initiativtager til Kokke mod Cancer-arrangementet, stolt overrække den kvarte million ved aftenens afslutning til foreningen for Familier med Kræftramte Børn.

Thomas Riis udtaler:
- Jeg er glad for at Skagens borgere og erhvervsliv støtter op om velgørende formål.
Samtidigt er det rart at pengene går til at glæde andre som har brug for støtte i en svær tid.

Ildsjælen
Jonna Thygesen, der er direktør for Bamsemuseet i Skagen og en ildsjæl når det kommer til at hjælpe
kræftramte børn, har videreformidlet kontakten til de kræftramte børn på Skejby Sygehus, Odense Sygehus og Aalborg Sygehus.

Jonnas årlige picnic
Foreningen for Familier med Kræftramte Børn har derfor afsat kr. 100.000,- til indkøb af nye computere, og overrækkelsen af disse vil finde sted på søndag ved Jonnas årlige picnic til Skagen for afdelingernes kræftramte børn og deres familier.

Viderefører tradition
Jonna Thygesen fik ideen til at holde en picnic for syge børn efter et besøg på Skejby Sygehus, hvor hun mødte drengen Mikkel fra Skagen på børneafdelingen. Jonna og Mikkel fik en tæt kontakt og aftalte at afholde en picnic for kræftsyge børn. Mikkel døde sidste år, men Jonna har valgt at videreføre traditionen for at ære hans minde og for at glæde andre børn i en svær tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland