Hjælpebåd: Det dummeste har været selv at strande

Hjælpebåden Kaperen skal de kommende dage hjælpe skibene ved Limfjorden Rundt. Selvom man har en er hjælpebåd, kan man dog godt selv komme i problemer.

66 skibe stævner i dag ud, når 1. etape af Limfjorden Rundt sejles fra Løgstør til Thisted. Med på turen er dog også skibe, som ikke deltager i konkurrencen, men i stedet har andre funktioner. Et af disse af hjælpebåden Kaperen, der i går indfandt sig i Løgstør Havn, hvor besætningen havde travlt med at hygge sig, da TV2 Nords reporter mødte dem.

- Vi er ved at være klar. Men hvis besætningen ikke får sådan en her (en øl), så er de slet ikke til at have med at gøre, fortalte skipper på skibet, Ole Jæger.

Skibets besætning består primært af pensionerede søfolk fra redningstjenesten, der i løbet af Limfjorden Rundt skal sejle med for at assistere de andre skibe, hvis de kommer i problemer.

- Strandinger skal vi i særdeleshed hjælpe med, dem plejer der altid at være et par stykker af, lød det fra Ole Jæger.

Men bare fordi, man selv er på en hjælpebåd, der skal redde andre både fra at strande, betyder det på ingen måde, at man selv er fritaget for problemer.

Hvad er den bedste redning, i har udført?

- Jeg vil hellere fortælle om det dummeste, vi har lavet. Det var sidste år, da vi kom ind på den gale side af en bøje, hvorefter vi selv strandede, fortalte en grinende skipper i går.

Se vores reportage fra Kaperen i klippet øverst.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland