Hjemmepleje-konkurs griber om sig - 106 berørt i Aalborg

Intensiv Pleje, et privat hjemmepleje-firma, meddelte torsdag morgen sin konkurs. Det berører udover 22 borgere i Jammerbugt Kommune også 106 i Aalborg.

Ikke kun Jammerbugt Kommune, men også Aalborg Kommune måtte torsdag morgen iværksætte deres beredskab af hjemmehjælpere for at kunne rykke ud til borgere, der ellers har fået deres hjælp fra Intensiv Pleje I/S.

Virksomheden er gået konkurs og indstillede torsdag morgen klokken syv sine ydelser. Det betød ændringer i den daglige rutine for 22 borgere i Jammerbugt Kommune - og nu også for 106 borgere i Aalborg Kommune, som har brugt den private leverandør.

- Alle vil fortsat få den hjælp til personlig pleje, som de har behov for, lyder det forsikrende budskab fra rådmand Thomas Krarup oven på morgenens melding.

- Det er beklageligt, når en af vores leverandører under frit valg ophører. Men vi har overblik over de berørte borgere, som modtager hjælp til personlig pleje, og dem tager vi hånd om allerede i dag, uddyber han.

Borgere, som modtager hjælp til personlig pleje, er helt afhængige af den daglige hjælp til for eksempel at tage medicin. Derfor er Aalborg Kommunes førsteprioritet at sikre hjælpen til de borgere. Det drejer sig om i alt 56 plejekrævende borgere. Men situationen betyder, at de berørte borgere kan opleve lidt forsinkelse på hjælpen i dag.

Derudover har kommunen 50 borgere, som har modtaget hjælp til praktiske ting som rengøring og tøjvask. De er blevet orienteret om situationen og skal nu vælge ny leverandør, enten kommunen eller et andet privat firma - først derefter får igen hjælp til de praktiske gøremål.

Har de ikke valgt nye leverandør inden for en uge, blive de automatisk overflyttet til Aalborg Kommunes egen leverandørenhed.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland