Hjørring-bageri efterlyser smartere afgift på chokolade

Skatteminister Karsten Lauritzen besøgte mandag storbageriet Aurion i Hjørring, der efterlyser en lavere afgift på sund chokolade.

Som afgifterne er lige nu, ses der stort på mængden af sukker i chokolade, også selvom noget chokolade er sundere end andet. 

Men skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil gerne kigge på, om det kan gøres smartere. Han besøgte mandag storbageriet Aurion, der har base i Hjørring, og som efterlyser en lovgivning, der tager højde for sukkermængden i chokoladen. 

- Vi fik os en god snak om afgifter. Vi vil jo gerne have lavet lidt om på chokoladeafgiften, sådan at der også et sundhedsaspekt med i det. Afgiften kunne eksempelvis være baseret på sukkerindholdet i chokoladen, siger Brian Tholstrup Nybo, adm. direktør i Aurion. 

- Hos Aurion er de meget glade for, at vi fjerner afgifterne på nødder og mandler, men de har også et ønske om at ændre på chokoladeafgiften. Og den, tror jeg, kan godt skrues sammen på en klogere måde, så vi fremmer de sunde chokoladeprodukter, siger Karsten Lauritzen. 

Skatteminister Karsten Lauritzen vil gerne være med til at se på, om afgiften på chokolade kan omstruktureres. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland