Hjørring Kommune redder boligselskab fra konkurs

Hjørring Kommune giver en økonomisk håndsrækning til Boligselskab Nordjylland efter alvorlige problemer med at leje boliger ud i Bindslev.

Valget stod mellem at tabe 748.000 kroner eller at låne yderligere 362.000 kroner ud, da Økonomiudvalget i Hjørring Kommune onsdag eftermiddag skulle tage stilling til en ansøgning fra Boligselskabet Nordjylland afdeling 26.

Afdelingen har haft store problemer med at udleje otte almene familieboliger samt en ungdomsbolig i Bindslev og har i fem år haft svært ved at betale terminerne.

- Vi tror på, at boligselskabet kan komme op at køre igen, og derfor valgte vi på mødet at sige ja til et lån, siger Arne Boelt, borgmester og formand for Økonomiudvalget i Hjørring Kommune.

Siden juli 2015 har boligerne i Bindslev været en del af en pulje, som kommunen kan anvise flygtninge med opholdstilladelse til - som en del af en såkaldt rådighedsaftale. Rådighedsaftalen har hjulpet med at betale regningerne, men det har stadig ikke været nok til at dække omkostningerne.

Tilbage i december stillede kommunen garanti for 748.000 kroner. I dag behandlede Økonomiudvalget så en ansøgning om at låne 362.000 kroner til økonomisk genopretning.

I ansøgningen skriver boligselskabet, at afdelingen vil gå konkurs, og at kommunens garanti vil blive udløst i 2017, hvis ansøgningen ikke bliver godkendt.

Arne Boelt ser gode muligheder i de ni boliger.

- Lige nu er der mange flygtninge samlet i blandt andet Hirtshals, og de skal spredes ud. Her kan man sagtens tænke Bindslev ind, siger han.

I alt mangler afdelingen 1.810.000 kroner, og udover at låne penge af Hjørring Kommune låner afdeling 26 også penge af Nykredit, Landsdispositionsfonden og Boligselskab Nordjylland.

Beslutningen fra Økonomiudvalget er dog ikke endelig - den skal først godkendes formelt på næste byrådsmøde den 29. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland