Hjørrings historie skrives med nål og tråd

775 års købstadshistorie fortælles på 42 meter broderet tapet i Hjørring. i 6 år har 11 sypiger mødtes 2 gange om ugen for at sy Hjørrings historie.

Der er gang i nål og tråd i Håndværkernes Hus i Hjørring. Her mødes sypiger to gange om ugen. De er i gang med et kæmpe projekt. Siden 2012 har de syet Hjørrings historie på et tapetet, som bliver 42 meter langt, når det er færdigt om et par år.

- Når man sidder og broderer, så kan man godt sidde og fantasere om, hvordan tingene var den gang, siger Hanne Dybro, som er en af de 11 sypiger, som er i gang med Hjørring tapetet. Lige nu syer hun på Hjørrings historie fra omkring 1850.

 

Hjørring tapetet bliver 42 meter langt, og fortæller byens historie fra 1243 til 2017. Det hele er tegnet af Poul Andersen. Det er hans tegninger, som sypigerne med nål og tråd gør til en lang fortælling.

- Mit arbejde er så godt som færdigt. Jeg skal bare lige tjekke af hele tiden, at farverne er de rigtige. Vi har fra begyndelsen valgt 20 farver, og dem kører vi stadig med, siger tegneren Poul Andersen, som ugentlig kommer forbi Håndværkernes Hus. 

Når Hjørring fejrer 775 års købsstadjubilæum i næste måned, så bruges skitser og tegninger fra Hjørring tapetet til at fortælle byens historie i en stor fortælling i byens gader. 

Det er det berømte Bayeux-tapet, som er forbillede for Poul Andersen og sypigerne. Om et par år kan offentligheden se det store værk.

- Det er meningen, at det skal hænge her i Håndværkernes Hus, men det kræver meget plads. Vi vil gerne have et hus på Springvandspladsen til det, men det får vi nok ikke borgmesteren (red. Arne Boelt) til at give, siger Poul Andersen.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland