Hobros generte stjerne

Emmanuel Sabbi hedder Superligaens nye stjerne. Hobros 20-årige amerikaner er på vej mod det store gennembrud. På banen en ung mand med attitude og X-faktor. Udenfor en genert ung mand.

Med fire mål i fem kampe er Emmanuel Sabbi overraskende delt topscorer i Superligaen, og han har været Hobros klart mest iøjnefaldende spiller.

- Han kan blive rigtig god, lyder vurderingen fra Hobros træner, Allan Kuhn.

Emmanuel Sabbi kom til Hobro IK for et år siden og efter en sæson som indskifter, så er han for alvor trådt i karakter på banen under Hobros nye træner, Allan Kuhn.

- Jeg synes ikke, at jeg er en stjerne. Jeg prøver at udvikle mit spil og arbejder på at få et konstant højt niveau. De ældre spillere på holdet hjælper mig meget, og jeg kan støtte mig til dem, siger Emmanuel Sabbi.

Han er født i Italien af ghanesiske forældre, men er opvokset i Chicago i USA. Efter et kort ophold i den spanske klub Las Palmas endte han sidste sommer i Hobro.

- For at være helt ærlig, så kendte jeg ikke noget til Danmark. Hobro er en dejlig by. Her er stille og roligt. Jeg nyder at være her, siger Emmanuel Sabbi. 

Bor i Hobro

I modsætning til hovedparten af holdkammeraterne har han valgt at bosætte sig i Hobro. Holdkammeraterne bor for de flestes vedkommende i Randers eller Aarhus.

- Det er tæt på træningsanlægget, og det er let for mig. Det er godt at være her, siger den unge amerikaner.

Hjemme i USA er den danske Superliga ikke omtalt i hverken TV eller aviser, men i fremtiden vil de måske komme til at høre om Sabbi.

- Han har en stor fremtid foran sig, hvis han bliver ved med at arbejde så hårdt, som han gør nu. Jeg tror, at han kan blive rigtig dygtig, for han har også hovedet med sig. Han er ikke sådan en som lader sig rive med. Han træner knaldhårdt, siger Allan Kuhn.

På vej mod det store gennembrud

Den unge amerikaner kan spille både angriber og kant. Hans speed er hans styrke, og så kan han lave mål med både højre og venstre ben.

- Han kan afgøre kampe i et splitsekund, når vi sætter ham op på omstillinger, og når han kommer i en mod en-situationer, er han jo unikt god, lyder vurderingen fra Allan Kuhn. 

Hobro-spilleren er på vej mod det store gennembrud. Lige nu er han på toppen af Hobro klar til at erobre alverdens fodboldbaner.

- For mig handler det om at blive bedre hver eneste dag. Jeg har scoret fire mål nu, og hvis jeg bliver bedre hver dag, så kommer jeg også til at score flere mål, siger Emmanuel Sabbi.

Sabbi og Hobro møder på søndag Randers på udebane i Superligaen.


Seneste nyt

fra Nordjylland