Højene i Hjørring hårdt ramt af indbrud i november

Noget tyder på, at indbrudstyve foretrækker ældre parcelhuskvarterer frem for helt nye, viser en opgørelse fra Lokalpolitiet i Hjørring.

November i år var en travl måned for indbrudstyve i Nordjylland - og i Hjørring Kommune i særdeleshed. Mens der var 46 indbrud totalt i Hjørring Kommune i november, fandt halvdelen af dem sted i det parcelhusområde i Hjørring, der hedder Højene. 

- Det falder jo i øjnene, at ét parcelhusområde har haft så mange indbrud, som Højene har. Men det er ikke første gang, området har været hårdt ramt af en indbrudsbølge, siger Peter Skovbak, politikommissær ved Nordjyllands Politi i Hjørring.

- Noget tyder på, at indbrudstyvene ikke går efter de nye villakvarterer med helt nybyggede huse, men faktisk foretrækker de ældre parcelhuskvarterer som eksempelvis Højene. Måske fordi husene dér er lettere at brække ind i sammenlignet med de helt nye, hvor både vinduer, døre og låse er af bedre kvalitet, siger Peter Skovbak.

Det kommer ikke bag på politikommissæren, at tyvene fik travlt i november efter en lidt sløv sommer og tidligt efterår.

- Vi havde mange indbrud i Hjørring Kommune i starten af året, og så droslede det ligesom ned i foråret, sommeren og det tidlige efterår. Men nærmest fra 1. november steg det så igen, og det skyldes jo, at det er lettere for tyvene at færdes ubemærket i de her villakvarterer i de mørke måneder for at se, om folk er hjemme, forklarer Peter Skovbak.

Som oftest finder indbruddene sted fra klokken 16 om eftermiddagen til klokken 22 om aftenen. Og mange af dem er kommet i nogle bemærkelsesværdige klumper.

- Vi har haft mange arrestationer i forbindelse med indbrud, men det bliver ret tydeligt for os engang imellem, at der er nogle indbrudstyve på gennemrejse i gang i vores område. Det kan være østeuropæere, der kun er i landet nogle få dage, siger Peter Skovbak.

Fælles for de mange indbrud er dog, at tyvene går efter kontanter, smykker, sølvtøj og småt elektronik som smartphones, ipads og bærbare computere.


Seneste nyt

fra Nordjylland