Hold til højre - ellers vanker der bøder

Fra i morgen holder politiet ekstra øje med bilister, der undlader at holde til højre. Bødeblokkene er klar til brug.

Det, der irriterer andre bilister mest, er, når forankørende ikke trækker til højre eller ikke holder afstand. Det viser en undersøgelse, Vejdirektoratet fik udført i 2015. 

Det får i uge 22 politiet til at kigge nærmere på trafikanter, der ikke trækker til højre, og man er klar til at udskrive bøder. 

- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

I uge 22 holder politiet ekstra øje med trafikanter, der glemmer at holde til højre.
I uge 22 holder politiet ekstra øje med trafikanter, der glemmer at holde til højre.
Foto: Vejdirektoratet

Erik Terp Jensen, Centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, peger også på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi holder til højre.

 

- Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 22, siger han.

 

Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.


Seneste nyt

fra Nordjylland