Holdånd skal garantere at budgettet holder på Vendsyssel Teater

Byggeriet af det nye Vendsyssel Teater skal ske med god holdånd mellem arkitekter og entrepenører. Holdånden skal sikre at både budgettet og tidsplanen holder.

Byggeriet af det nye Vendsyssel Teater sker efter en samarbejdsform mellem alle byggeriets partnere, der hedder ”partnering”. Det kræver, at alle parters kompetencer bliver inddraget så tidligt som muligt i både planlægningen og gennem selve byggeriet. 

Arkitekter og entreprenør har inden første spadestik i samarbejde haft en dag med en coach, og cirka hver tredje uge mødes arkitekter, entreprenør og bygherre. Det betyder blandt andet at alle - fra håndværkere til arkitekter - får talt sammen og set hinanden i øjnene og talt om udfordringer og fælles løsninger.

- Der er ingen tvivl om at denne her måde at samarbejde på betyder, at vi som bygherre og kommune sikrer, at vi får mest mulig kvalitet for pengene og at budget og dermed tidsplan holder. Det er altafgørende for os som kommune og noget vi har stor fokus på, i så stort og kostbart byggeri, som teateret her er, siger borgmester Arne Boelt (S).

Partnering-tanken, har forplantet sig til alle, der har eller har haft teaterbyggeriet som arbejdsplads. Det har ifølge de medvirkende givet en positiv atmosfære og kultur på byggepladsen i centrum af Hjørring, hvor alle faggrupper arbejder med hinanden fremfor - som det nogle gange er tilfældet – mod og på tværs af hinanden.

- Det har været en helt særlig positiv proces, fordi vi fra begyndelsen har været inddraget i planlægning og projektering med Hjørring Kommune som bygherre, arkitekter, ingeniører og ikke mindst de facadeentreprenører vi i fællesskab har valgt til opgaven. Det har skabt en fælles forståelse af opgaven og alle har medvirket positivt til at få projekteret et smukt, bygbart og funktionelt teater indenfor den økonomiske ramme, siger direktør Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S.

Byggeriet af det nye Vendsyssel Teater i Hjørring til 170 mio. kr. står efter planen klar til novenmber 2016.

Hjørring Kommune bidrager med 55 mio. kr., foreningen Realdania med 65 mio. kr., mens Det Obelske Familiefond og den lokale ENV-Fonden hver støtter med 25 mio. kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland