Hollandsk familie afprøver livet i Trekroner

Fredag flyttede en familie fra Holland ind i et hus i Trekroner mellem Fjerritslev og Brovst. De blev budt velkommen med flag og boblevand og en velkomstpakke med blandt andet gratis husleje i tre måneder.

Landsbyen Trekroner er fredag blevet fire indbyggere rigere - i hvert fald de næste tre måneder. 

Forsøgsordningen "Landsby på prøve" har nemlig fundet sin tredje prøve-familie, der har mod på at bo på landet i tre måneder med både hus og bil betalt. Noget, to familier tidligere har prøvet i Trekroner. Denne gang kommer familien endda noget langvejs fra - Kyra Loijenga og Thomas Meijer har taget turen fra Holland med deres to børn, Jesper på tre år og Ewan på 11 måneder. 

Fredag landede de i Aalborg Lufthavn og efter en køretur blev de budt velkommen i det hus, Trekroners borgergruppe købte i maj og siden har sat grundigt i stand. Flere borgere i Trekroner var da også mødt op for at tage pænt imod de nye naboer med både flag og boblevand.

- Det er lidt overvældende, men tak for den flotte velkomst, sagde Kyra Loijenga, da hun steg ud af bilen til den store velkomstkomité.

Stolt af lokalsamfundet

En af dem, der har arbejdet mest for at få familien til Trekroner er Anne Nøhr Ringreen, initiativtager til foreningen Liv i By og Skole i Trekroner. Hun var var lettet over endelig at se bilen med de fire nye ansigter trille op foran huset, forsinkede på grund af problemer med flyet fra Amsterdam.

- Jeg er utroligt stolt på lokalsamfundets vegne. Der er nogle frivillige, der har knoklet utroligt hårdt den sidste måneds tid for, at det her kunne lykkes, så jeg synes, de fortjener et kæmpe skulderklap, siger Anne Nøhr Ringgreen.

Trekroner tog første gang imod en "prøvefamilie" i 2015, og fredag ankom så den tredje familie til landsbyen for at se, om livet herude på landet kunne være et alternativ til storbyen. For Kyra Loijenga vil det ikke være noget problem at rykke til Danmark, fordi hun kan arbejde for sit firma herfra. Men hendes mand, Thomas Meijer, skal på jagt efter et job, hvis landsbydrømmen skal gå i opfyldelse her.

Drømmen er en familie om året

Det ændrer dog ikke på, at familien er meget opsat på at skifte Amsterdam ud med landlige omgivelser, og Anne Nøhr Ringgreen håber, at valget ender med at falde på Trekroner.

- Vi drømmer om at have en familie boende i huset en gang om året. Det ville være dejligt. Og på et tidspunkt bliver det vel bevist, at det her er det rigtige sted at bo.

Byen og dens borgere har i hvert fald tænkt sig at gøre sit til at holde på familien - med godt naboskab og fri adgang til foreningslivets mange tilbud. 

I dag ankom den tredje familie til Trekroner for at skifte storbylivet i Amsterdam ud med landlige omgivelser og luft omkring sig.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland