Hul i varme-net stadig ikke fundet: Vand og varme fosser ud

Vandet og varmen fosser lige nu ud af Aalborg Kommune. Aalborg Varme har nemlig ikke fundet den lækage, der er på ledningsnettet.

De seneste to dage har Aalborg Varme kørt Aalborg tynd for at lede efter lækager på ledningsnettet, men det er endnu ikke lykkedes dem at finde hullet i varme-nettet, som er skyld i, at vand og varme siver ud af Aalborg Kommune.

- Vi har ikke fundet synderen endnu. Vi leder stadig, så det er lidt op ad bakke på den side, siger afdelingsleder i Aalborg Varme, Christian Engstrøm.

Aalborg Varme jagter lækagen med et termisk varmesøgende kamera, og har indtil videre gennemsøgt Vestbyen, Midtbyen og Øgadekvarteret, men har intet fundet. 

Christian Engstrøm opdagede, at der var noget galt fredag aften, og mandag udtalte han til TV2 Nord, at Aalborg Varme var så presset, og at de frygtede, at alt varme og vand vil slippe ud af kommunen. Nu fortæller han, at de foreløbigt har denne side af sagen under kontrol.

- Vi er kommet længere væk fra at gå i stå, fordi vi har fået bygget noget af vores tabte vand op igen, så på den side er vi kommet på lidt mere sikker grund, siger Christian Engstrøm.

Det meste af onsdagen har søgen efter hullet i varme-nettet været på standby, fordi kameraet ikke kan bruges, når det regner.

Aalborg Varme fortsætter dog søgningen og har endelig fået tilladelse til at bruge en drone. Den sender de op over byen torsdag morgen fra klokken 06:00-08:00.

Afdelingslederen Christian Engstrøm oplyser også, at Aalborg Varme har fået en masse henvendelser fra borgere, som mistænkte en lækage på deres ledningsnet.

- Siden TV2 Nord fortalte om det, har vi fået 15-20 henvendelser fra borgerne. Vi har været ude og tjekke stederne, men vi har desværre ikke fundet noget. Vi leder videre, og vil stadig gerne have borgene til at henvende sig til os, hvis de ser noget unormalt, siger Christian Engstrøm. 

Se Indslaget om lækagen fra i mandags herunder.

Aalborg Varme leder lige nu med lys og lygte for at finde en lækage i ledningsnettet på det varme vand.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland