Hund og fører i nye udfordringer

Beredskabscenter Aalborg søgte lørdag efter 'savnede' personer i et villakvarter i Støvring. Både de firbenede og deres fører skulle træne i et nyt miljø.

Det var hundene fra Aalborg Beredskabscenter, der i dagens eftersøgning skulle bruge snuderne. Både hunde og hundefører var i dag på træning i et villakvarter i Støvring. Et villakvarter der skulle sørge for et helt nyt træningsmiljø til redningsholdene. 

- De skal holdes lidt mere i snor i et villakvarter, de får ikke helt frie tøjler, som de har i en ruin eller i en skov, men det er også os hundefører, der skal trænes. Vi skal jo være opmærksomme på, om er der en hønsegård, en løs hund eller nogle kaniner, siger hundefører ved Aalborg beredskabscenter, Mads Bødker.

Hundeførerne og deres allerbedste firbenede venner fandt alle de 'savnede' personer, der i dagens anledning havde gemt sig i Støvrings haver. 

-Det er vigtigt, at vi får trænet både hundefører og hunde i så mange forskellige miljøer som muligt. Så hundeføreren lærer at overskue nye områder. Vi må ikke overser et område, hvor hunden ikke har været, siger Ida Bårne, instruktør ved Bredskabscenter Aalborg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland