Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris

Støvring-virksomheden Technodan Industrial Controls er relativt ukendt i offentligheden, men hædres nu med DI's initiativpris for deres globale produktionsløsninger.

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls (TIC) i Støvring.

Fakta om Initiativprisen 2018

  • Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.
  • Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativprisen.
  • Kriterierne for Initiativprisen er:  
  1. Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.
  2. Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.
  3. Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.
  4. Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.
  5. Særligt kriterie for 2018: Mod til skalering - Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden.

Den betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018.

- Når vi sidder derhjemme med familien omkrings middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer, siger formand for DI Aalborg Peter Rindebæk.

- Alt andet lige er det med til at gøre blandt andet fødevare meget mere tilgængeligt for os forbrugere. Automation er et enormt afgørende element i enhver produktion, og derfor er TIC en velfortjent modtager af DI Aalborgs initiativpris.

TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage.

Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. 

Et af de vigtigste forretningsområder for TIC er store, moderne fisketrawlere. Her leverer TIC den automation, som får de mange elektriske motorer i fisketrawlernes procesanlæg, og som kræver nøje styring. 

- Dygtige og loyale medarbejdere er vores vigtigste ressource. Teknisk og fagligt er vores folk på et meget højt niveau. De formår at være både teknikere, rådgivere og sparringspartnere, siger Torben Kjergaard Madsen, adm. direktør hos TIC. 

- Og så er de altid klar på at rejse ud i den store verden - uanset om det er i Grøndland eller ved Sydpolen, der er brug for vores hjælp.

Medarbejderne hos TIC er primært elektrikere samt nogle få med en videregående uddannelse som installatør eller maskinmester. 


Seneste nyt

fra Nordjylland