Husker du Im og Suthida? Her er de i dag

Det er tre år siden, Im og Suthia fra Aabybro blev udvist til Thailand trods tordnende protester. Heldigvis fik de hurtigt lov til at komme hjem til Aabybro igen.

Den 10. november 2013 er sådan en dag, hverken Im eller hendes mor Suthida nogensinde vil glemme. Den dag var de tvunget til at pakke deres kufferter, aflevere nøglen til deres lejlighed i postkassen og sige farvel til familie, venner og støtter. For de danske myndigheder havde bestemt, at de skulle udvises.

- Jeg kan huske, da vi stod i lufthavnen og skulle til at sige farvel. Der begyndte jeg at blive ked af det, fortæller Im, der var syv år på det tidspunkt.

Årsagen til udvisningen var, at Johnny Nielsen, Ims stedfar og hendes mors, Suthidas, mand var død af kræft 16 måneder tidligere, og at Udlændingestyrelsen derfor mente, at deres tilhørsforhold var stærkere til Thailand, end det var til Danmark. 

Godt nok var Im født i Thailand, men hun havde levet halvdelen af sit liv i Danmark, gik i dansk folkeskole, havde danske venner og snakkede dansk som sit modersmål. Og lokalsamfundet formelig eksploderede i protest og dannede støttegruppe og gik fakkeloptog for at få lov til at beholde Im og hendes mor i Danmark. 

Men det hjalp ikke på deres sag - hverken hos Udlændingestyrelsen, Retten i Hjørring eller hos de danske ministre, som fralagde sig ethvert ansvar i sagen. Og derfor måtte Im og Suthida altså rejse til Thailand og nøjes med at håbe på, at de en dag kunne få lov at vende hjem til tilværelsen i Aabybro.

Det skete heldigvis hurtigt efter - en særlov med tilbagevirkende kraft sørgede for, at Im og Suthida snart kunne forlade Thailand igen. Så nu er de tilbage i lejligheden i Aabybro, Im er 10 år, og hun er tilbage i sin gamle skoleklasse.

- Det går godt. Jeg har gode venner og går til håndbold og leger med mine veninder, siger hun med et forsigtigt smil og ligner i den grad også en pige, der har det godt.

 Og Suthida? Hun har fundet kærligheden igen. Se bare med i aftenenens nyhedsudsendelse klokken 19.30. 


Seneste nyt

fra Nordjylland