Huspriserne stiger – især i to nordjyske kommuner

Frederikshavn og Brønderslev er blandt de ti kommuner i landet, hvor huspriserne er steget mest det seneste år.

Går du og overvejer at sælge dit hus, så kan du højst sandsynligt få mere for det nu, end du kunne for et år siden.

Huspriserne stiger nemlig i Nordjylland, og hvor kvadratmeterprisen i gennemsnit var 9.354 kroner i juli 2017, ligger prisen på 9.815 kroner i juli 2018. En stigning på knap fem procent.

Kigger man endnu længere tilbage – nemlig til juli 2015, hvor kvadratmeterprisen i gennemsnit var 8.726 kroner – er huspriserne i Nordjylland generelt steget 12,5 procent på tre år ifølge Boligsidens Markedsindeks.

I hele landet stiger huspriserne i to ud af tre kommuner.

- Der er højkonjunktur i Danmark, beskæftigelsen er rekordhøj, og renten på boliglån er lav. Derfor er der stor efterspørgsel på huse, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom ved Boligsiden.dk.

Frederikshavn og Brønderslev topper

Især i to nordjyske kommuner går det stærkt med priserne.

Hvor man i 2017 skulle betale 7.175 kroner i gennemsnit pr. kvadratmeter i Brønderslev, er kvadratmeterprisen i 2018 på 8.134 kroner. Det svarer til en stigning på 13,4 procent. Dermed indtager Brønderslev Kommune sjettepladsen på listen over kommuner, hvor priserne er steget mest det seneste år.

En placering, som Frederikshavn Kommune godt kan hamle op med. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget fra 9.288 kroner til 10.849 kroner. En stigning på 16,8 procent – og dermed den tredjestørste stigning i hele landet.

Selvom priserne altså generelt er på vej opad i Nordjylland, er regionen stadig den billigste i landet at købe hus i. Hvor en gennemsnitsbolig i Danmark koster 14.031 kroner pr. kvadratmeter, er prisen til sammenligning 9.815 kroner i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland