Hver sjette nordjyde kører på farlige dæk

Ny måling viser, at hver sjette nordjyde kører på nedslidte dæk.

Over 16 procent af Nordjyllands biler kører på dæk, der med en mønsterdybde under 3 millimeter er så nedslidte, at de navnlig i vintervejret vil udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko. Og knap en femtedel af dem kører ulovligt, med en møsterdybde under 1,6.

- Præcis lige så mange som sidste år kører på nedslidte dæk. Når mange samtidig undlader at få vinterdækkene på eller skifter for sent, får det konsekvenser for trafiksikkerheden, og der sker desuden en lang række fastkørsler og lignende, som kunne være undgået, vurderer centerleder Torben Madsen fra Euromaster i Hjørring.

Euromaster havde i år forventet en lavere andel af nedslidte dæk i år i forhold til i år 2011.

Euromaster har i forbindelse med dækmønstermålingen mødt tusindvis af forbrugere, der mangler viden om vinterdæk. Mange spurgte især om forskellen på sommer- og vinterdæk, og om vinterdæk er nødvendige, når det ikke fryser eller er glat.

- Vinterdæk er fremstilllet af blødere gummi end sommerdæk og kan dermed bedre stå fast på vejbanen ved lave temperaturer. Som tommelfingerregel bør man køre med vinterdæk fra omkring efterårsferien, siger Arne Hansen fra Rådet for Større Dæksikkerhed.


Seneste nyt

fra Nordjylland