Hvor skal vi sove i nat?

Ægteparret Tucker og deres små børn stod uden tag over hovedet fredag morgen. Familiens hus i Skagen brændte for ti dage siden.

Siden har de været genhuset på Frederikshavns Kommunes regning. Men genhusningen sluttede i dag, og her til morgen stod familien på gaden igen.

Klokken er 12 middag. Sascha og Tat Tucker pakker sammen efter ti dage her i Skallerup Klit Feriecenter. Alt hvad familien ejer kan være i en bil, for alt andet er gik tabt i branden. Lige nu ved de ikke hvor de skal sove i nat, og det er svært at forklare børnene.

- Jeg kan godt mærke på dem, at det er for dem ikke at vide, hvor vi skal være, siger Sascha Tucker mens hun pakker.

Familien siger at Frederikshavn Kommune hele tiden har sagt, at man vil finde en ny bolig til familien. Men i går aftes fik familien en mail fra en kommunal medarbejder, og her står der blandt andet:

Familien Tuckers genhusning slutter, når den nuværende kontrakt vedr. sommerhusleje i Skallerup Klit slutter.

Familien er selv ansvarlig for at finde en passende bolig med vejledning fra Familiehuset den 8.juli.

Og så var der særligt en sætning der fik familien til at frygte at børnene vil blive fjernet.

Såfremt familien ikke kan finde et sted at bo, er familierådgivningen forpligtet til at anvise bolig til børnene.

- Jeg synes det er sørgeligt, og jeg synes det er under al kritik, siger Sascha Tucker om mailen fra Frederikshavn Kommune.

Familien beslutter derfor at troppe op med alle børnene på rådhuset. Her er meldingen nu at det aldrig var meningen at kommunen ville slå hånden af familien.

- Jeg mener, det er en misforståelse, og vi har faktisk lige talt om den her mail. Jeg tror der er opstået forvirring omkring klarheden i den mail de har modtaget. Vi må se fremad i det her, og jeg synes vi har lært, at det er vigtigt at vores kommunikation er så klar som mulig, siger Lone Iversen, der familiechef i Frederikshavn Kommune.

Udgangen bliver at familien i aften kører til Hobro, hvor en familie, der har kontaktet TV2/Nord, vil stille deres hus til rådighed for familien i en uge. I mellemtiden skal familien samarbejde med kommunen om at finde en ny bolig.

Familien havde ingen indboforsikring da huset brændte. Den havde de valgt fra fordi de lever af sygedagpenge og kontanthjælp. Den situation er de havnet i efter at begge forældre kom til skade i to trafikuheld. Men nu har familien tag over hovedet i en uge mere.

- Det er svært at se lyst på tingene lige nu. Jeg vil bare gerne gøre det bedste for mine børn, siger Sascha Tucker.


Seneste nyt

fra Nordjylland