Hyrdehund bed 1-årige Lili på dyregård i Skallerup: Politiet afliver ikke hunden

Lægeerklæringen og vidneforklaringerne viser, at hunden ikke skambed pigen. Sagen er nu sendt til partshøring hos hundens ejere.

Den australske hyrdehund, der 14. maj bed den blot 1-årige Lili Grøn Pedersen, da hun ville klappe den på dyregården i Skallerup Seaside Resort, får lov at leve.

Det står nu klart, efter Nordjyllands Politi netop har afsluttet de nærmere undersøgelser.

- På baggrund af lægeattesten og vidneforklaringerne er det vores vurdering, at der ikke er tale om skambid. Derfor bliver hunden ikke aflivet, siger politiinspektør Claus Danø.

 
 

quote På baggrund af lægeattesten og vidneforklaringerne er det vores vurdering, at der ikke er tale om skambid. Derfor bliver hunden ikke aflivet.

Claus Danø, politiinspektør, Nordjyllands Politi 

Vurderingen sker på baggrund af oplysninger omkring, hvor mange gange hunden har bidt, og hvor dybe sårene er. Det oplyser Claus Danø.

Forældrene har fortalt, at deres 1-årige datter aede hyrdehunden og gik hen foran den for at sige hej, da hunden pludselig bed pigen flere steder på kroppen.

Lili Grøn Pedersen måtte efterfølgende opereres, fordi der gik betændelse i såret. Hun fik desuden syv sting i ansigtet.

Hundens skæbne afgøres om 14 dage

Politiinspektøren oplyser videre, at der kan blive tale om andre sanktioner end aflivning. For eksempel at hunden fremover altid skal holdes i snor, have mundkurv på eller kun må færdes i hundegård.

Inden Nordjyllands Politi fastlægger en endelig dom over hyrdehundens skæbne, sendes sagen i partshøring hos ejerne af hunden - som ifølge loven har ret til at komme med deres kommentarer.

Ejerne har fået 14 dages svarfrist. Herefter vil Nordjyllands Politi træffe den endelige afgørelse omkring, hvad der skal ske med hyrdehunden.


Seneste nyt

fra Nordjylland