I Aars kan du betale med mobilen

De fleste af os bruger i dag dankort når vi køber ind, men i Aars har kortet fået konkurrence fra mobiltelefonen.

Café Harmonie i Aars ligner alle andre cafeer, men den er helt speciel. Det er nemlig den første butik i Danmark, hvor man kan betale med sin mobiltelefon.

-Vi syntes, at det kunne være sjovt, at prøve at være den første butik, hvor man kunne bruge mobilpenge, siger Margit Kristensen, indehaver af Café Harmonie.

Kunderne går ind på cafeens hjemmeside via deres mobiltelefon og vælger det, de vil købe - f.eks. en sandwich. Herefter får de besked på at sende en SMS med en kode og det tidspunkt, hvor de gerne vil hente deres sandwich. Herefter modtager cafeen en mail, så de kan lave en sandwich til den aftalte tid. Det lyder rigtig smart, men Forbrugerrådet har kritiseret systemet for ikke at være sikkert nok. Det afviser de dog i Aars.

-Der er ikke noget at være urolig for. Der er et maksbeløb på kr. 1500,- pr dag, og man kan ikke lave overtræk på sin konto. Hvis man taber sin mobiltelefon, så dækker pengeinstitutterne, siger Jimmy Krøier Sørensen, It- konsulent, Sparekassen Himmerland.

Forbrugerrådet kritiserer også det gebyr, som hver betaling koster, men i Aars er det cafeen, der betaler gebyret, fordi de mener systemet sparer dem penge.

-Mange gange omkring frokosttid, hvor der kommer mange, så skal jeg måske have ekstra bemanding til at tage telefonen. På den her måde kan vi bare kigge på computeren, så kan vi måske spare noget bemanding, siger Margit Kristensen, indehaver af Café Harmonie.

Ud over cafeen i Aars kan man kun bruge mobilpenge i den københavnske metro og i S-togene.


Seneste nyt

fra Nordjylland