IF fik lang snor i Terndrup-sag

På trods af adskillige rykkere og advarsler fra Region Nordjylland fik IF Nedbrydning lov til at fortsætte arbejdet med at fjerne Terndrup Sygehus gennem fire måneder.

Da arbejdet med at rydde Region Nordjyllands sygehusgrund i Terndrup gik i gang i efteråret 2014 gik der ikke lang tid, før den gode stemning på byggemøderne blev forstyrret. Region Nordjylland og deres rådgiver GEO forlangte allerede fra det femte byggemøde dokumentation for den jord og det sand, som Nedbrydningsfirmaet IF kørte til og fra sygehusgrunden.

Fire måneder senere, og efter utallige rykkere på de næste 10 byggemøder, var dokumentationen stadig ikke i orden, men alligevel fik arbejdet lov til at fortsætte.

- Det var også en af grundene til at vi afbrød samarbejdet med IF, selv om det ikke er usædvanligt, at det kan tage tid at få oplysninger ud af en entreprenør under et større byggeri. Men i tilfældet her var det med til, at vi efterhånden mistede tilliden til IF, så vi til sidst afbrød kontrakten, siger formand for Region Nordjylland, Ulla Astman, (Soc.dem.). 

På trods af den manglende tillid til IF, valgte Region Nordjylland alligevel at sælge sygehusgrunden til netop IF, som på den måde fik dækket en del af sine ubetalte regninger hos regionen. Region Nordjylland slap til gengæld af med den tidligere sygehusgrund i Terndrup og en milliongæld til IF.

Rebild Kommune mener at Region Nordjylland solgte grunden til IF på ulovlige vilkår, og den sag er nu indbragt for Statsforvaltningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland