Igen: Nordjysk byrådsmedlem skifter parti

Liberal Alliance får deres første byrådsmedlem i Hjørring Kommune når Michael Vajhøj skifter Konservative ud med Liberal Alliance.

34-årige Michael Vajhøj, der sidder i byrådet i Hjørring Kommune skifter fra Det Konservative Folkeparti og til Liberal Alliance.

Liste I får dermed deres første byrådsmedlem i Hjørring nogensinde og for Vajhøj selv, er det en rigtig beslutning.

- I den seneste tid har jeg måttet erkende, at jeg er væsentligt mere enig i Liberal Alliances grundlæggende værdier og landspolitiske fokus. Jeg er ikke gået ind i politik for at læne mig tilbage og se til. Jeg vil være med til at flytte vores samfund, og det er det, LA gør. Det er vigtigt, at vi som politikere tør tænke længere frem end til næste valg, og at vi tør sige, hvordan vi gerne vil have verden til at se ud på lang sigt, udtaler Michael Vajhøj i en pressemeddelelse.

Partiskiftet er endnu et i rækken af skifter i Nordjylland, og så sent som onsdag var det Aysel Jørgensen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune, der satte bolle over sit partibogstav og skiftede A ud med Å.

Hun begrundede onsdag sit skifte med at Alternativets værdipolitiske mærkesager passede bedre overens med hendes personlige. 

- Jeg har nu været i lokalpolitik i to år, og jeg har erfaret, at det for mig er helt afgørende, at den politik, jeg står på mål for, baserer sig på de værdier, der for mig som menneske er grundlæggende. Og det er derfor, at jeg nu melder mig ind i Alternativet, hvis værdier blandt andre tæller empati, generøsitet og mod, udtalte hun i en pressemeddelelse.

For Michael Vajhøj er det i høj grad et ønske om forandring og udvikling, der har fået ham til at skifte parti.

- Alt for mange politikere landet over er præget af frygt for vælgerutilfredshed, og det forhindrer udvikling. Vi skal turde at forandre og gøre op med modviljen mod nytænkning. Liberal Alliances politik er præget af frihed og tillid. Vi bør have mere tillid til hinanden og hylde det selvstændige initiativ, og så skal vi bruge vores kræfter på dem, der reelt er svage, siger Vajhøj.

Med Michael Vajhøj i folden er Liberal Alliance nu repræsenteret i 32 af landets 98 kommuner. Til stor glæde for landsformand Leif Mikkelsen, der udtaler:

- Michael vil tilføre os yderligere energi, og jeg er glad for, at han er kommet frem til den konklusion, at han hører til hos os. Jeg ser frem til samarbejdet, og jeg glæder mig over, at vores indflydelse i de danske kommuner hele tiden vokser støt.


Seneste nyt

fra Nordjylland