Ikea lukker restauranter ned: Mistænker skadedyr i varehuset

Både restaurant, bistro og personalekantine blev onsdag eftermiddag lukket ned på grund af mistanke om skadedyr.

Per Normann fra Tårs skulle onsdag eftermiddag lige til at sætte tænderne i en lækker svensk kødbolle i Ikeas restaurant i varehuset i Aalborg, da han pludselig blev afbrudt. Alle kunder skulle desværre forlade restauranten og måtte ikke spise videre.

- Jeg sidder faktisk med en frikadelle på gaflen og skal til at komme den i munden, da de kommer løbende ude fra køkkenet og siger, at vi ikke skal spise det, fortæller Per Normann.

Personalet i Ikea havde nemlig fået mistanke om, at der et sted i varehuset er kryb, der kan kompromittere fødevaresikkerheden. Det fortæller kommunikationschef for Ikea Danmark Tina Lindharth

- Fødevaresikkerheden har førsteprioritet, så da vores personale får mistanke om at der er skadedyr i varehuset, kontakter de straks både en skadedyrsbekæmper og Fødevarestyrelsen hvorefter man hurtigt beslutter, at lukke både restauranten på første sal, bistroen i stueetagen og personalekantinen ned, fortæller hun.

- Det betyder, at vi må afbryde de gæster, der er i de to restauranter, i deres måltid, men de fik selvfølgelig deres penge tilbage, siger Tina Lindharth. 

Efterfølgende er arbejdet med at afsøge varehuset for de skadedyr man tror er på spil for på den måde at få be- eller afkræftet mistanken, men det er ikke noget man bare gør.

- Vi skærmer restauranterne og personalekantinen af fra resten af varehuset, og så skal vi ellers have afsøgt huset og bekæmpet de skadedyr, vi måske finder, siger hun og fortsætter.

- Og hvornår vi så kan åbne op for gæster i restauranterne igen, det må vi se på. Vi er i tæt dialog med Fødevarestyrelsen, og vil hele vejen igennem følge deres anbefalinger.

Den normale procedure er, at et sted lukket ned på grund af mistanke om skadedyr skal være sporfrit i mindst 48 timer, før det kan åbnes op igen. Det vil derfor tidligst være lørdag, man igen kan nyde 'køttbullar med potatismos'

Kommunikationschefen oplyser desuden at kunder, der har købt forseglede madvarer med hjem fra Ikea ikke skal være bekymrede for fødevaresikkerheden, men at man altid er velkommen til at henvende sig i varehuset, hvis man er bekymret og ikke ønsker at spise sin mad. 


Seneste nyt

fra Nordjylland