Informationsmøde på flygtningehotel måtte holdes to gange

Interessen for at høre om Aalborg Kommunes planer om at huse 125 mandlige asylansøgere på det tidligere Park Hotel midt i Aalborg var tirsdag aften enorm.

Tirsdag aften afholdt Aalborg Kommune informationsmøde på det tidligere Park Hotel midt i Aalborg by. Her kunne interesserede borgere høre nærmere om de planer, kommunen har om at huse 125 mandlige asylansøgere i det gamle hotel, der ligger klods op og ned af både banegård, busstation, handelsliv og natteliv i byen.

Kommunen har allerede afholdt et møde, men behovet for information om projektet var så stort, at man besluttede at holde et mere tirsdag aften. Og også her var interessen enorm.

Der var faktisk så mange borgere, der ville høre om kommunens planer og erfaringer, at mødet måtte holdes i to omgange.

Blandt de fremmødte var formændene for to nordjyske ungdomspartier. En var positive over for planerne om at huse asylansøgere midt i byen, mens den anden var meget skeptisk.

- Vi er kommet her i dag, fordi vi vil vise, at vi støtter op om projektet og vise at de flygtninge fra rundt om i verden, der ikke er ligeså heldige som os, også er velkomne i vores land, sagde Matthias Ulberg Kristensen, der er formand for SFU Aalborg.

Modsat ham står formanden for DFU Nordjylland Joachim Mortensen, der ikke forstår hvorfor, det er midt i Aalborg, de 125 mandlige asylansøgere skal huses.

- Vi har en stor undren over at vi skal placere de her mennesker midt i Aalborg. Der er store kulturforskelle, og det vil helt automatisk skabe en konflikt, lød det, inden SFU-formanden fik lov at komme med svar på tiltale.

- Vi har gang på gang set at de her folk ikke bliver ordentligt integreret i teltlejrer eller asylcentre, så derfor synes vi, det er en rigtig god idé at få dem herind hvor de agerer med danskere hver dag, så meget som muligt, hele tiden, sagde Matthias Ulberg Kristensen inden ping-pongen med den politiske kollega fortsamme.

- Det er på mange måder okay, men kommunen har ikke tænkt sig, at de skal være her så lang tid, så det giver ingen mening, at de skal integreres herinde i midtbyen. Vi har jo Jomfru Ane Gade, og vi har desværre set at de steder hvor der har været flygtninge, der er kriminalitetsraten steget meget. Vi har Jomfru Ane Gade og vi har ret mange lejligheder, så nu skal de ikke længere rejse for at kunne begå kriminalitet. Nu kan de gøre det lige ved siden af hvor de bor, sagde Joachim Mortensen inden SF-kollegaen fik aftenens sidste ord.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem med større kriminalitet vare fordi der flytter 125 flygtninge ind på Park Hotel her i Aalborg. Jeg tror sagtens de kan agere her i samfundet her i Aalborg, og der er så god bevogtning i Jomfru Ane Gade, at det ikke bliver et problem.

Mai-britt Iversen (S) er rådmand for Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg, og hun fortalte tirsdag aften TV2 Nord om baggrunden for at afholde informationsmødet

- Det er fordi, det er vigtigt at borgerne kommer ind og ser, hvad det er, det drejer sig om, hvordan de kommer til at bo. Alt sammen så der ikke opstår myter. Vi gør det også fordi vi gerne vil have frivillige, der kommer ind og arbejder og laver noget med flygtningene.

Hun stod også på mål for den kritik som DFU-forman Joachim Mortensen kom med om det potentielt problematiske i at placere de 125 mandlige flygtninge midt i byen.

- Det er det muliges kunst. Vi bliver nødt til at have nogle gennemgangsboliger, for ellers ville alle aalborgensere komme bagerst i køen til boliger. Derfor har vi taget de her boliger ind. Det er et introduktionsprogram hvor folk kommer til at bo her i tre måneder og lære om Aalborg. Derefter skal de sendes videre, så vi kan få dem boligplaceret i hele byen.

Ved mødet deltog repræsentanter fra Nordjyllands Politi også, og rådmand Mai-Britt Iversen (S) er da heller ikke blind for, at der kan være udfordringer ved at tage 125 flygtninge ind midt i byen.

- Men vi kan sige, at de steder vi har haft gennemgangsboliger har der ikke været noget. Der er repræsentanter fra Kærby (der har gennemgangsboliger i dag red.). Den frygt de havde blev gjort til skamme. Men det er klart, at det er noget af det vi skal holde øje med, og hvis man er utryg, skal man henvende sig med det samme, siger Mai-Britt Iversen.


Seneste nyt

fra Nordjylland