Intet dige i Elling foreløbig

De er rasende i Elling. Onsdag skulle byggeriet af et dige, der kunne sikre husene ved åen mod vandmasserne, været gået i gang. Men nu er det udskudt.

De havde håbet, at det nu skulle være slut med oversvømmelser ved åen i Elling, når det for alvor regner. Onsdag skulle byggeriet af et nyt dige nemlig være gået i gang. Men inden første spadestik overhovedet blev taget, gik det hele i stå. Standset af en politisk beslutning.

Frederikshavn Kommunes rådgivere i sagen, konsulentfirmaet Alectia, havde anslået en pris for diget på mellem 3 og 3,5 millioner kroner. Men i de fem bud på opgaven, kommune har fået, lyder udgiften på mellem 6,3 og 8 millioner kroner. Altså over en fordobling af prisen.

Det fik onsdag politikerne til at sparke byggeriet til hjørne.

- Folk er dybt frustreret. Vi havde virkelig set frem til at få løst problemerne med Elling Å, siger Jens Godsk Jørgensen, der er en af dem, der har fået sit hus ødelagt af vandmasserne.

Husejerne har fået et hastemøde onsdag kl. 17.00 i stand med borgmester Birgit Hansen (Soc.dem.) og formanden for Teknik- og Miljøudvalget Lars Møller (Venstre).

- Vi skal have fundet en løsning og det arbejder vi hen i mod, siger Birgit Hansen til TV2 Nord.

Meget mere om det strandede digebyggeri kl. 19:30


Seneste nyt

fra Nordjylland