Ingen øl i sognegården

Aage Ansø fra Jerslev har længe nydt en øl til det ugentlige spil bridge, men det er imod menighedsrådets regler, og det er helt tosset, mener pensionisten.

Når Aage Ansø skal til bridge mandag eftermiddag, har han normalt en øl eller to med til at nyde med sin makker undervejs, men sådan er det ikke længere.

- Vi må jo ikke, og det synes jeg er til grin. Førhen har jeg godt nok hørt folk sige, at vi da sandelig ikke måtte drikke øl, men jeg troede de spøgte, siger Aage Ansø.

Bridgespillet foregår i sognegården i Brønderslev, og her må man altså ikke nyde alkohol. Det står der også i den kontrakt, menighedsrådet har lavet med bridgeklubben omkring leje af sognegården. Og en enkelt øl går altså heller ikke.

Efter at menighedsrådet er blevet opmærksomme på, at der er blevet drukket øl, har de nu bedt bridgeklubben sørge for, at forbuddet mod at drikke alkohol overholdes.

- Vi har vedtægter for hvert enkelt område af kirken, og der står helt klart, at man ikke må drikke alkohol i sognegården. Så det skal man rette sig efter, siger menighedsrådsformand Mogens Juhl Jensen.

Aalborg Stift lancerede i efteråret tre øl som optakt til 500-års jubilæet for reformationen. Men selv om stiftet selv er aktiv på øl-markedet, vil biskop Henning Toft Bro ikke blande sig i sagen, da det er op til det enkelte menighedsråd at bestemme reglerne for brug af deres lokaler.

Og i Brønderslev har de ikke tænkt sig at ændre reglerne.

- Der kommer så mange mennesker i vores sognegård og også mange børn. Så nytter det ikke noget, at der sidder nogen og drikker en øl. Det sender altså et dårligt signal, siger Mogens Juhl Jensen.

Til julefrokosten i bridgeklubben er alkohol dog tilladt, men til mandagsbridge vil Aage Ansø nu nøjes med kaffe.

- Jeg er gammel tjenestemand, så jeg er vant til at følge reglerne. Men derfor skal reglerne ikke være så tossede, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland