Inger Støjberg fortæller usand anekdote om svinekød i børnehave

Under et debatmøde fortæller Integrationsministeren, at en børnehave i Aalborg forbyder svinekød i madpakken. Men sådan en politik eksisterer ikke i Aalborg Kommune.

Fredag var integrationsminister Inger Støjberg på besøg i Venstres vælgerforening i Frederikshavn.

Under mødet fortæller Inger Støjberg fra Venstre en anekdote om et vennepar, der leder efter en ”mangfoldig” børnehave til deres datter i Aalborg, da de flytter til byen fra Lyngby. Den pågældende børnehave gør et godt indtryk, indtil personalet i børnehaven fortæller, at der ikke må medbringes svinekød på madpakken. Dette får parret til at fravælge børnehaven, da datteren er vild med hamburgerryg.

Sagen er bare den, at man i Aalborg ikke har nedlagt forbud mod svinekød i kommunens børnehaver. Det påpeger Anja Lundtoft Thomsen fra Enhedslisten, der er med til mødet. Hun har siddet i Familie- og Socialudvalget i Aalborg Kommune før, da hun er valgt til byrådet som suppleant.

Anja Lundtoft Thomsen fortæller til TV2 Nord, at hun gør det klart over for Inger Støjberg, at ønsker, at integrationsministeren fortæller navnet på institutionen. Inger Støjberg svarer: ”Det skal du få.” Derefter kommer en anden spørger til, og emnet skifter.

Lørdag skriver Anja Lundtoft Thomsen om oplevelsen på sin Facebookside. 

- Det, der undrer mig, er, at Venstre har så lidt tiltro til deres eget projekt, at de er nødt til at lyve for at få befolkningen med på det, skriver Anja Lundtoft Thomsen blandt andet på Facebook.

Anja Lundtoft Thomsens statusopdatering har i skrivende stund 1300 delinger på Facebook

- Da delingerne begyndte at rulle søndag aften, blev jeg nødt til at få det bekræftet, at det var rigtigt nok, det jeg skrev. Derfor skrev jeg til Maj-Britt Iversen (socialdemokratisk rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune, red.), der bekræftede, at jeg havde ret, fortæller Anja Lundtoft Thomsen til tv2nord.dk.

Afdelingschef i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg kommune, Hans Christian Mariegaard, bekræfter over for TV2 Nord, at der i Aalborg kommune ikke er nogle regler omkring svinekød.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens regelsæt om ernæring på det område. Vi tager ikke stilling. Selv i de institutioner, der har madordning, står det forældrene frit for at give deres børn det mad med, de ønsker. Hvis der mange forskellige etniske minoriteter, serverer vi to ting, siger Hans Christian Mariegaard til TV2 Nord.

Byrådsmedlem Anders Broholm fra Venstre var til mødet, og bekræfter, at Inger Støjberg fortalte sin anekdote. Han fortæller også, Anja Lundtoft Thomsen var til stede og påpegede fejlen om svinekød.

- De aftalte, at de skulle tales ved om det efterfølgende, sådan som jeg husker det, siger Anders Broholm.

Efterfølgende har Anja Lundtoft Thomsen søndag skrevet en mail til Inger Støjberg for at holde hende op på hendes løfte om at komme med et navn på børnehaven, men venter stadig på svar.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland