Innovations-spark: 700 unge fik iværksætteri på skemaet

700 unge var onsdag samlet i Musikkens Hus for at blive klogere på iværksætteri.

Onsdag boblede det med idéer og iværksætterlyst, da næsten 700 unge var samlet i Musikkens Hus til "Innovationskick".

Her var målet at give de unge, der alle gik rundt med en lille iværksætter i maven, blod på tanden og mere gåpåmod til at starte deres egen virksomhed.

De fleste af deltagerne, som kom fra hele Nordjylland, er elever på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Og onsdag fik de så muligheden for at møde nogle af de helt store navne inden for iværksætteri. Mads Peter Veiby, stifter af mobilselskabet M1, tv-kendis Emil Thorup og direktør for Coolshop, Jacob Risgaard, var nogle af dem, de unge kunne få gode råd af. 

 
 
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

Fire af de unge deltagere var på forhånd udvalgt til at få en tur på scenen for at pitche deres idéer for nogle af fagfolkene. På bare 90 sekunder skulle de overbevise ikke bare iværksætterne, men også tilskuerne i salen om, at de havde den bedste forretningsidé. 

Herefter var det så op til de 700 deltagere at sms-stemme om, hvem der skulle løbe sejren og i alt 25.000 kroner, som Region Nordjylland var den glade giver af. 

 
 
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

Og her blev vinderen Søren Hatting fra Hjørring, som allerede har startet sin egen lille virksomhed, Notemoon. Idéen henvender sig især til unge studerende, og allerede på bifaldet kunne man høre, at idéen faldt i god jord. Også blandt iværksætterpanelet og dommerne var der enighed om, at det var en fortjent vinder.

Efter seancen på scenen kunne de 700 unge cirkulere rundt i flere forskellige zoner - blandt andet Succes-zone, Failure-zone, Start-up-zone, SoMe-zone, Gaming-zone og Branding-zone.

Se interviewet med dagens vinder, Søren Hatting, her: 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland