Integrationsordfører: Skole skal anmelde niqabklædt kvinde

Dansk Folkepartis Integrationsordfører, Martin Henriksen, har bedt Seminarieskolen i Aalborg politianmelde en mor, som bærer niqab.

1. august i år trådte en ny lov i kraft, loven om tildækningsforbud, som betyder, at man ikke, i det offentlige rum, må bære beklædningsgenstande, der skjuler ansigtet. Det indebærer blandt andet, at man ikke må bære niqab eller burka.

Med udgangspunkt i den lov kontaktede Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, 24. august Seminarieskolen i Aalborg for at få skolen til at politianmelde en mor, som bærer niqab, når hun afleverer sine børn og i øvrigt deltager i arrangementer på skolen.

quote Vi er jo klar over, at der på en eller anden vis er tale om et strafbart forhold, men det er noget, vi må tale med forældrene om, såvidt det bliver et problem på skolen, at moderen bærer niqab.

Tina French Nielsen, skolerådmand

Det er et forældrepar på skolen, som har kontaktet Martin Henriksen, da de også ønskede, at skolen eller kommunen skulle politianmelde kvinden for overtrædelse af tildækningsforbuddet.

Men det vil hverken skolen eller Aalborg Kommune være med til, og det har skolerådmand Tina French Nielsen skrevet i et svar til Martin Henriksen.

Hun forklarer, at kommunen har undersøgt hos både politi, jurister og Kommunernes Landsforening, hvordan de skal forholde sig, og kommunen har fået det svar, at de ikke har pligt til at anmelde noget, medmindre der er tale om et barns mistrivsel.

- Vi har undersøgt, om det her falder inden for den skærpede underretningspligt, og det gør det ikke. Vi er jo klar over, at der på en eller anden vis er tale om et strafbart forhold, men det er noget, vi må tale med forældrene om, såvidt det bliver et problem på skolen, at moderen bærer niqab, siger skolerådmand Tina French Nielsen (V).

Venstres integrationsminster bakker Martin Henriksen op, og hun ønsker også, at skolen eller kommunen skal tage affære og anmelde kvinden.

- Det er rigtigt, at skolen ikke har pligt til at anmelde, men de har ret til det, og der er en grund til, at vi har lavet den lov, og det er fordi vi ikke vil have burka og niqab i det offentlige rum, siger Inger Støjberg.

Godt samarbejde er vigtigt

Tina French Nielsen forklarer, at det altid er en vurdering fra skolesystemets side, hvornår man skal gribe ind og skride til politianmeldelse. Det handler altid om at få proportionerne på plads, så man ikke anmelder borgere for hvad som helst, men i stedet får et godt samarbejde op at stå, for eksempel mellem skole og forældre.

- Det her er jo et eksempel på, hvordan det går, når Christiansborgpolitik møder virkeligheden. Vi er jo nødt til at være med til at forvalte de love, der bliver vedtaget, så det også fungerer i praksis for vores institutioner og vores borgere, og det er det, vi forholder os til, siger rådmanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland