Intet nyt på Læsø: Borgmester-forhandlinger genoptages mandag

Selvom Dansk Folkepartis Karsen Nielsen har et flertal bag sig som borgmester på Læsø, er intet endeligt afgjort.

Det var nok de færreste, der havde forventet, at det lige præcis ville blive Læsø Kommune, der skulle være længe om at melde ud, hvem der bliver borgmester de næste fire år.

Men fire dage efter valgresultatet stod klart, er der stadig intet, der er sikkert i landets mindste kommune.

Lørdag er status, at Dansk Folkepartis Karsten Nielsen fortsat har en aftale med et flertal af de ni nye byrådsmedlemmer om, at han besætter borgmesterposten.

Venstre, der er Læsøs største parti med fire ud af ni mandater, har dog langt fra givet op. Med den siddende borgmester Tobias Birch Johansen i spidsen forsøger de at sikre sig indflydelse.

De har nemlig åbnet på for muligheden for, at den enlige socialdemokrat Folmer Hjort Christensen kan blive borgmester, hvis han springer fra aftalen med Dansk Folkeparti og Læsø Listen.

De nye byrådsmedlemmer holder nu weekend. En af dem er på fastlandet og vil ikke kunne være med til forhandlingerne, ligesom andre har aftaler, der ikke kan brydes.

- Vi er blevet enige om, at mandag kunne være et godt tidspunkt at mødes på, siger Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti, som altså i skrivende stund er Læsøs kommende borgmester.

Men hvem ved – måske ser virkeligheden helt anderledes ud, når forhandlingerne slutter mandag.


Seneste nyt

fra Nordjylland