IT-virksomhed lukker rygteside

Virksomhed har betalt 2000 kroner for Facebook-side med rygter - for at lukke den.

TV2/Nord har i flere dage fortalt om såkaldte rygtesider på Facebook hvor studerende på ungdomsuddannelserne i Aalborg kunne risikere at blive hængt ud med rygter i fuld offentlighed.

En af siderne omhandlede eleverne på HHX i Aalborg og allerede i sidste uge, opfordrede rektor Jens Otto Petersen til at siden blev lukket.

Det er sket onsdag, men ikke fordi bagmanden har villet. I stedet har personen modtaget kontant betaling for at overdrage siden til Aalborg-virksomheden DinPcPartner, der vil lukke siden.

- Vi har gjort det fordi, det ikke har virket som om hverken politiet eller Facebook ville gøre noget, så vi skrev til bagmanden og spurgte om vi kunne købe den, siger Jens Jensen, der endte med at give 2000 kroner for siden.

Det store spørgsmål er dog: Hvad får virksomheden ud af det?

- Som sådan ikke noget. Vi har købt siden for at lukke den, fordi vi ikke synes om den form for mobning, det jo er, siger Jens Jensen, der nu vil lade siden stå i et stykke tid med beskeden om at den er blevet købt, og herefter vil den blive lukket.

Men står I så på spring til at købe nye sider, der måtte dukke op, hvis folk ser det her som en vej til lette penge?

- Nej, det gør vi selvfølgelig ikke, men vi tror, at vi ved at overtage platformen og de næsten 1400 likes, siden har, fjerner muligheden for at starte op igen i samme omfang, siger Jens Jensen.

Rektor på Aalborg Handelsskole Jens Otto Petersen var onsdag eftermiddag ikke bekendt med at DinPcPartner havde købt siden, og han har derfor en ambivalent holdning til opkøbet.

- Hvis det er fordi de virkelig vil det godt og lukke siden, kan jeg kun bifalde det, men hvis de har tænkt sig at udnytte det kommercielt, synes jeg ikke om det, siger rektoren og oplyser at man på begge handelsskolens afdelinger torsdag vil afholde en forlænget morgensamling hvor man vil understrege overfor eleverne, at de ved at bidrage til siderne, kan ødelægge hverdagen for deres kammerater.

Læs hele DinPcPartner.dk's meddelelse om at opkøbe rygtesiden HER.


Seneste nyt

fra Nordjylland