ITF-inspektør: Besætningen på russisk skib svarer os ikke

Fagforbundet for de internationale transportarbejdere ITF kan ikke komme i kontakt med besætningen på det russisk/tyrkisk tankskib, som tirsdag morgen sendte et nødråb om hjælp.

Den 19 mand store besætning på tankskibet Natig Aliyev sendt tirsdag morgen et nødråb til Morten Bach fra ITF på mail. Skibet ligger for anker 8 sømil ud for Aalbæk. Her har det ligget siden 7. februar.

Besætningen skrev tirsdag morgen, at de havde brug for hjælp, da de ombord var løbet tør for brændstof og andre produkter ombord. 

Morten Bach fra ITF har flere gange forsøgt at komme i kontakt med besætningen på telefon og mail, men trods en række forsøgt, så har der ikke været lyd fra besætningen siden tirsdag morgen. 

- Besætningen svarer ikke tilbage. Jeg har skrevet til dem jævnligt siden tirsdag, men jeg har ikke hørt fra dem. De er sikkert bange. Det kan også være, at rederiet har lukket deres mail ned, men jeg håber, at nogen læser det, siger Morten Bach.

Besætningen skrev i deres mail til Morten Bach, at alle 19 besætningsmedlemmer var indstillet på at modtage hjælp.

Heller ikke rederiet, som ejer tankskibet har svaret på Morten Bachs henvendelser.

- Jeg har skrevet til rederiet og fortalt, at vi vil hjælpe besætningen med proviant og brændstof. Rederiet har ikke svaret tilbage, fortæller Morten Bach.

Vejret tillader ikke, at man sejler ud til tankskibet i dag. Skibet ligger 8 sømil ud fra Aalbæk, og det er planen, at Søfartsstyrelsen sammen med Morten Bach fra ITF vil forsøge at sejle ud til tankskibet fredag, for at komme ombord på skibet.

Mailen fra besætningen på det russisk/tyrkisk tankskib tirsdag morgen er således stadig eneste kontakt fra dem. Her skriver, at de har mere end 250.000 dollars til gode i ubetalt løn fra rederiet Palmali. Det svarer til cirka 1,5 millioner kroner. 

Nødråbet på mail fra besætningen kom efter, at Retten i Hjørring mandag under politibeskyttelse var ombord på den russisk/tyrkiske tankskib for at tage arrest i skibet. Morten Bach fra ITF undrer sig over, at Retten i Hjørring ikke har undersøgt forholdene for den 19 mand store besætning, da de var ombord. 

- Det er helt grotesk, at man fra Hjørring Ret havde politibeskyttelse med ombord og man undlod at undersøge besætningens forhold, da man var der for at tage arrest på forlangende af en banksag. Disse handlinger er helt utilstedelige, siger Morten Bach fra ITF.

Morten Bach har taget kontakt til Retten i Hjørring for at få en forklaring på sagen.

TV2 Nord har været i kontakt med Retten i Hjørring, som ikke ønsker at kommentere på Morten Bachs udtalelser.

19 søfolk, der er fanget på et tankskib i Ålbæk Bugt har angiveligt ikke fået løn i fire måneder, og nu er de også løbet tør for mad og brændstof.

Seneste nyt

fra Nordjylland