Ivan Pedersens monsterhit ramte ham på godt og ondt

Ivan Pedersen fejrer i denne tid sit 50 års jubilæum med en musik-tour rundt i landet - også i Nordjylland. Den 66-årige popmusiker blev især kendt under sin tid i bandet Laban, der storhittede med nummeret "Hvor skal vi sove i nat".

Han har skrevet over 1000 sange og indspillet over 500 af dem. Alligevel satte lige præcis ét nummer Ivan Pedersen på det musikalske verdenskort - både på godt og ondt.

Ivan Pedersen boede 25 år i Aalborg, hvor han blandt andet spillede musik i bandet McKinleys. Men det var først, da Laban i 1982 debuterede med kæmpehittet "Hvor skal vi sove i nat", at karrieren for alvor tog fart.

- Den selvtillid, det gav mig, gjorde, at jeg meget nemmere kunne begå mig, da den umiddelbare kæmpe succes holdte op. Jeg havde mange flere kræfter, siger Ivan Pedersen.

Ivan Pedersen blev pludselig en stjerne i Danmark - få år senere også i verden, da Laban-sangen "Love in Siberia" ramte den amerikanske Billboard-liste.

quote Den selvtillid, det gav mig, gjorde, at jeg meget nemmere kunne begå mig, da den umiddelbare kæmpe succes holdte op.

Ivan Pedersen

Men mens succesen i Laban lige så stille aftog, og Ivan Pedersen forlod skuden og startede nye bands, blev skyggen af "Hvor skal vi sove i nat" større og større.

- Det, der var svært, var, at når den store brede befolkning havde kategoriseret mig som én ting. Så skulle jeg ikke begynde med alt muligt andet pjat. Det har været omfattende og op ad bakke.

Nu står han så foran sin 50 års jubilæums Tour, hvor sangen også vil blive sunget - sammen med en kavalkade af musik fra hele hans liv.

Men uanset hvor meget sangen end har påvirket Ivan Pedersens liv, lever lysten stadig til at fortsætte karrieren.

- Jeg stopper med at lave musik, når der ikke kommer nogen, der ikke længere vil høre noget fra mig, slutter Ivan Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland