Jacob Peter er tilbage

Slæbebåden Jacob Peter er tilbage på Mariager Fjord efter en gennemgribende renovering, og den 50 år gamle slæbebåd gemmer nu på et topmoderne indre. Så nu kan Kong Vinter bare komme an.

Båden har det sidste års tid været oplagt i Hals, hvor den blandt andet har fået skiftet hovedmotor og hjælpemotorer. Al el er også blevet skiftet fra jævnstrømsanlæg til vekselstrøm. Og hele renoveringen har kostet 6,5 millioner kroner.

Slæbebåden Jacob Peter benyttes fortrinsvis til isbrydning og som bugseringsassistance på Mariager Fjord.

- Jeg har fået at vide, at Jacob Peter nu - på trods af sin høje alder - på mange punkter er i en bedre stand end et nybygget skib. Ikke mindst skroget er væsentligt stærkere end nybyggeri, fortæller en stolt borgmester H. C. Maarup.

I løbet af den omfattende renovering er der blevet fjerne cirka 30 tons gamle og udtjente dele fx er alt inventar i maskinrummet blevet skiftet. Efter hjemsejladsen til Mariager Fjord har mandskabet sat styrhus, kabys, messe og toilet i en mere moderne stand.

- Jacob Peter har beholdt sit charmerende ydre, men den skjuler et topmoderne maskinrum i sit indre. Både motorkraft og trækkraft er blevet øget, så nu har vi et effektivt skib, der kan holde i mange år fremover, siger H. C. Maarup.


Seneste nyt

fra Nordjylland