Jammerbugt Kommune er årets vindkommune

Jammerbugt Kommune er den kommune i Danmark, der har udbygget kommunens samlede vindkapacitet allermest.

Mere og mere af dansk energi produceres af vindmøller. Og den trend fortsatte i 2015. Nye tal fra Energistyrelsens stamdataregister for vindmøller viser således, at udbygningen af vindenergi i 2015 er steget med 216,7 Mega Watt i forhold til 2014. Det skriver Vindmølleindustrien i en pressemeddelelse.

Og især i Nordjylland er man godt med. Således kårer Vindmølleindustrien Jammerbugt Kommune til årets vindkommune. Jammerbugt Kommune fik i 2015 en samlet ny vindkapacitet på 90 Mega Watt. Dette skyldes særligt det store Klim Fjordholme projekt. Direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, er da også imponeret over kommunen.

Andre kommuner kan med fordel søge inspiration hos Jammerbugt Kommune

- Jammerbugt Kommune skal have stor ros for deres store arbejde og engagement i forbindelse med at udbygge vindenergi i Danmark. I etableringen af Klim-projektet er det lykkedes at overvinde nogle af de barrierer, som vindprojekter ofte møder, da der har været et flot samarbejde med både politikere, Jammerbugt Kommune og lodsejere. Det gør en stor forskel, og andre kommuner kan med fordel søge inspiration hos Jammerbugt Kommune, siger han.

Nummer to på listen over årets vindkommune blev Lemvig Kommune, der udbyggede vindkapaciteten i Kommunen med under halvdelen af, hvad Jammerbugt Kommune præsterede.


Seneste nyt

fra Nordjylland