Jammerbugt Kommune præsenterer millionoverskud

64 millioner kroner bliver nu sendt retur til borgere og virksomheder, efter Jammerbugt Kommune leverede et bedre regnskab end forventet for 2016.

Normalt er det de knap så positive historier - dem om besparelser, nedskæringer, trængt økonomi - der præger de kommunale budgetter.

Men ikke i Jammerbugt Kommune. På et kommunalbestyrelsesmøde torsdag aften præsenterede kommunen nemlig et årsregnskab for 2016, der viste et driftsoverskud på hele 64 millioner kroner. Samtidig er kasseforøgelsen på 56 millioner kroner, og det er bedre resultater, end man først havde forventet.

- De større overskud i årsregnskab 2016 er langt bedre end både det oprindelige budget og det korrigerede budget. Det er positivt for Jammerbugt Kommune, at vi nu har et pænt overskud, som vi kan få ud at arbejde for borgere og virksomheder, siger borgmester Mogens Gade (V).

Det er især på driften af Jammerbugt Kommune, at overskuddet er blevet hentet. Her har man i alt brugt 16,6 millioner mindre end forventet.

I Børne- og Familieudvalget er der blevet brugt 8,6 millioner kroner mindre. Det skyldes et overskud på institutioner og afdelinger med overførselsadgang, og at der generelt er blevet brugt mindre på familie- og forebyggelsesområdet.

5,7 millioner kroner lyder mindreforbruget på i Beskæftigelsesudvalget. Her er der blevet brugt færre penge på integration, kontanthjælp, førtidspension og sygedagpenge.

Og så har mindre udgifter til den kollektive trafik og snerydning sparet Teknik- og Miljøudvalget for 600.000 kroner.

Selv om Økonomiudvalget til gengæld har brugt 4,8 millioner kroner mere end forventet i 2016, ligger det endelige årsresultat godt i tråd med ambitionen i Jammerbugt Kommune om at levere et årligt driftsoverskud på cirka 50 millioner kroner.

Det er mere end lykkedes i perioden fra 2014 til 2016, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland