Jazzcenter i Aalborg faretruende tæt på lukning

Center for Dansk Jazzhistorie er i fare for at lukke. Der mangler 200.000 kroner bare for i år, og den eneste ansatte er blevet fyret .

Tore Mortensen, frivillig leder for Center for Dansk Jazzhistorie i Aalborg, håber på, at der kommer en forbi med nogle penge.

- Havde man en rig onkel i Amerika, så kunne det være løsningen på det. Men en rig  onkel i Aalborg kunne også løse problemet, lyder det håbefuldt fra Tore Mortensen.

For at holde centeret i gang, bare i år, mangler der 200.000 kroner. Det betyder i først omgang at bibliotekar Else Egeberg mister sit job. 

- Jeg stopper her 1. marts, og i min alder er der ikke udsigt til at finde noget andet, siger Else Egeberg, der er den enste lønnet ansat på centeret.

Det er ikke første gang, jazzcenteret har haft problemer.

Det åbnede  i 2006 på Aalborg Universitet og flyttede i det nye Musikkens Hus, da det stod færdig .  Men  kort efter,  i august 2015,  ville universitet og den nye rektor ikke drive jazzcenteret længere.  Jazzcenteret blev smidt ud af Musikkens Hus og var på vej til at lukke, men blev reddet på stregen og fik lov til at flytte ind i en bygningen  lige overfor og skulle kun betale for forbrug. 

Alligevel er kassen igen løbet tør, og hvis ikke der bliver fundet en løsning, kan det betyde at centeret lukker helt.

- Skrækscenariet er, at det hele bliver pakket i kasser og smidt ned i en kælder, siger Tore Mortensen. 

Stor jazzsamling er igen truet af lukning

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland