Jobpatruljen i Løkken

For 37. gang er jobpatruljen denne sommer på jagt efter overtrædelser af arbejdsforhold for ungarbejdere. I dag var de i Løkken.

Der er sort at mennesker på Bolsjeriet i Løkken. Men jobpatruljen finder en ledig plads i butikken og trækker Nele Krüger til side.
Hun er 15 år og en ud af to ungarbejdere i butikken. Jobpatruljeaktivisterne hiver en iPad frem og begynder at stille Nele spørgsmål fra deres spørgeskema.

Jobpatruljen varetages blandt andet af fagforeningerne HK og 3F. De er på jagt efter overtrædelser af fx. arbejdsforhold, løn og regler om servering af alkohol.

 - Det er enormt vigtigt, at vi får oplyst de unge om deres rettigheder og om hvad de skal have i forhold til løn og i forhold til arbejdsmiljø, siger Lene Hürdum Qvist, der er jobpatruljekoordinator i Nordjylland.

Jobpatruljen startede deres tur i Nordjylland i går, og selvom det er 37. gang de rykker ud er det skræmmende nemt at finde steder, hvor reglerne ikke bliver overholdt.

- Vi har kørt i går og i dag og vi har haft 44 interviews og 12 sager til opfølgning fra i går. Så der er altid plads til forbedringer, og der kommer jo også altid nye arbejdsgivere til, siger Lene Hürdum Qvist.

I Bolsjeriet er Nele Krüger ved at være igennem spørgeskemaet. Hun har sine arbejdsforhold i orden, men hun forstår godt hvis nogen unge finder sig i vilkår der bryder reglerne.

- Det er nok fordi man meget prøver at passe ind på sin arbejdsplads uden at tænke over, at man er ungarbejder og måske er meget yngre end de andre, siger Nele Krüger.

I Løkken har de glædet sig til at få besøg af jobpatruljen. Handelstandsforeningen håber, at et godt samarbejde med jobpatruljen kan være med til at gøre virksomhederne opmærksomme på reglerne, så de kan forebygge overtrædelser fremover.

- Jeg tænker det er vigtigt for vores unge mennesker. Løkken er jo en ferieby, og vi har brug for de unge mennesker i sommerperioden, så derfor er det vigtigt, at vi behandler dem ordentligt, og at de har nogle gode arbejdsbetingelser, siger Jeanette Borup, der er formand for Løkken Handelstandsforening.

Og den tilgang bakker jobpatruljen op om, for ifølge Lene Hürdum Qvist skyldes de mange regelbrud ikke ond vilje fra virksomhedernes side.

- Jeg tror, det er ren og skær uvidenhed. At man ikke har sat sig ordentligt ind i tingene. Vi vil jo altid gerne være behjælpelig med at sikre de unge gode arbejdsvilkår, så vi gør vores til at de bliver gjort opmærksomme på det, siger hun.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland