Portræt: Jonas Jensen sprang ud af skabet

Jonas Jensen er prisbelønnet blomsterdesigner. Han er æstetiker og elsker pynt for pyntens skyld, men han pynter ikke længere på sandheden om sig selv.

35-årige Jonas Jensen har ofte en lille fjer på - bogstaveligt talt.Og det kan aldrig blive for meget, hvis det står til manden, der er opvokset på landet i Tversted i Nordjylland.

Allerede som barn elskede Jonas at klæde sig fint på og udsmykke sit værelse med smukke blomster og lys. Han var derfor heller ikke i tvivl om, hvad han ville være0 når han blev stor - nemlig blomsterhandler.

Udlært som kun 19-årig og allerede igang med blomsterkonkurrencer fik han siden mod på at få sin egen lille blomsterbutik i Aalborgs midtby. Forældrene og kæresten Christina bakkede ham op.

Kærlighed

Jonas var 25 år og Christina 27, da de blev gift ved et meget romantisk bryllup.

- Jonas stod for at arrangere brylluppet, og så tog jeg på ferie. Så havde jeg ham i røret engang imellem, hvor han sagde: Nu har jeg købt det her tøj og gjort sådan her. Og så holdt vi det i et gammelt trykkeri, der lå bag den gamle butik. Jonas pyntede op med store dekorationer. Vi havde en fantastisk dag, mindes Christina og Jonas samtykker: 

- Jeg er jo meget perfektionistisk med tingene, og Christina havde ikke sovet i to døgn forinden, fordi hun var simplethen så bange for, at jeg ville synes, hun var grim, når hun kom ind i kirken. Det var hun så ikke. Hun var gudesmuk. Jeg havde også selv valgt kjolen til hende, ler Jonas, der også var blevet stedfar for Christinas lille datter Bella.

I programserien 'Portrætter Punkt for Punkt', kan du høre hele Jonas Jensens historie. Se det her under. Artiklen fortsætter under programmet.

Seksualitet

Jonas og Christina har været sammen i 11 år, da Jonas en dag må gå til bekendelse og fortælle, at han ikke længere kan være i forholdet.

- Den sidste tid af vores ægteskab, eksperimenterede jeg en lille smule med at have sex med eget køn. For mig dengang var det bare et behov. Det foregik hver anden til tredje måned i to til tre år, siger Jonas Jensen

quote Den sidste tid af vores ægteskab, eksperimenterede jeg en lille smule med at have sex med eget køn. For mig dengang var det bare et behov. 

Jonas Jensen

Men denne gang var det anderledes for Jonas, der havde forelsket sig i en anden blomsterkonkurrencedeltager i Polen:

- Det var nok egentlig det, der blev startskuddet til, jeg blev klar over, at jeg nok ikke levede dér, hvor jeg synes, jeg skulle leve, fortæller Jonas.   

Vendepunkt

Bekendelsen kom som et chok for Christina.

- Det jeg egentlig havde det sværest med, det er at, man tit bliver mødt med den der: Jamen, det må du da have vidst!? Og nej, det vidste jeg ikke, for vi havde et rigtig godt ægtskab. Vi har grinet af mange ting. Og nej, Jonas er ikke som en traditonel mand er. men det var også noget af det, jeg forelskede mig i, fortæller Christina.

En lykkelig skilsmisse

Parforholdet blev opløst, men da huset ikke lige kunne sælges straks, rykkede Jonas ind på sofaen. Begge var ulykkelige over at gøre hinanden ondt, men hjalp dog hinanden på plads i deres nye hjem.

Og så kom vreden og skuffelsen op i Christina og de undgik hinanden i et halvt års tid. Jonas var og er stadig Bellas stedfar, så en aften fik Christina og Jonas talt ud om det hele - også de grimme tanker.

Siden har de været de bedste venner, og de er flere gange dagligt i kontakt med hinanden. Og begge har fået et nyt kærlighedsliv.

Se programmet på TV2 Nord søndag den 25. november klokken 19:45 og fortsættelsen på Salto frem til klokken 20:20

Se hele serien Portrætter Punkt for Punkt her


Seneste nyt

fra Nordjylland