Juletid er spisetid

De seneste år er nordjyderne gået så hårdt til fadet i julen, at de havnede på skadestuen. I år ser det ud til, at folk bedre kan styre sig. Men det er stadig den fede mad, der trækker.

Juleanden, flæskestegen og de brune kartofler er svære at modstå. For to år siden måtte 29 nordjyder en tur på hospitalet, fordi de havde forspist sig i julen. I år melder skadestuen på Aalborg Sygehus dog om en fredelig jul uden forædte patienter.

Der er imidlertid stadig godt gang i julefrokosterne rundt omkring i det nordjyske i disse dage. Faarup Skovhus har de sidste to dage leveret mad til ikke færre end 61 julefrokoster, og det er ikke små portioner, kunderne får fortæret:

- Jeg tror, at mange har det sådan, at når det er jul, så må man gerne spise igennem. Det er jul, det er sul, og det er godt, lyder det fra ejer Bo Larsen. 
 
Det er tilsyneladende stadig den fede julemad, der trækker til trods for, at restauratører tilbyder fedtfattige alternativer. På Faarup Skovhus har man forsøgt at indføre sunde alternativer til den fede mad, men de sunde variationer af julemenuen er ikke populære:

- For hver tyve traditionelle julemenu, vi sælger, sælger vi kun én kalorielet menu, siger Bo Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland