Kæmpe havneudvidelse: Hanstholm Havn klar til første spadestik

Et enigt byråd har godkendt planerne for en kommende havneudvidelse, og derfor tager Hanstholm Havn første spadestik til udvidelsen om under en uge.

Den 7. november løfter Hanstholm Havn sløret for, hvilken entrepenør Thisted Kommune har godkent til havneudvidelsen. Og med den godkendelse er der ikke flere bump på vejen for at gå i gang. Derfor tages første spadestik til havneudvidelsen allerede den 8. november. 

Et enstemmigt byråd har godkendt både planerne for udvidelsen samt byggeriet til 500 millioner kroner. 

- Denne udvidelse har været længe ventet i Hanstholm og blandt vores forskellige danske og internationale kunder og samarbejdspartnere. Der er et meget stort behov for udbygningen af havnen, og det behov vil kun vokse sig større i de kommende år. Der sker i øjeblikket en særdeles positiv udvikling hos både erhvervsfiskere og fiskeindustri i Hanstholm, og der er ingen tvivl om, at vi med udvidelsen dels kan skabe vækst hos de eksisterende virksomheder i området, dels tiltrække nye virksomheder, der også vil efterspørge lokal arbejdskraft, siger direktør for Hanstholm Havn, Niels Clemensen 

I følge Hanstholm Havn er der tale om et komplekts ingeniørprojekt, der har vakt opsigt på europæisk plan. 

-  Vi har sammen med Rambøll været gennem en god proces, hvor alt er forløbet efter planen, og det føles godt at være nået dertil, hvor vi kan offentliggøre vores samarbejdspartner på projektet. Det har været et stærkt felt, for udbuddet har tiltrukket nogle af Europas dygtigste entreprenører, og både bestyrelse og ledelse er generelt meget tilfredse med processen og dialogen med entreprenørerne, udtaler bestyrelsesformand for Hanstholm Havn Martin Vestergaard.

Entrepenøren bliver offentliggjort på Montra Hotel Hanstholm tirsdag den 7. november. Dagen efter, onsdag den 8., vil første spadestik blive taget. Her deltager miljøminister, Esben Lunde Larsen (V). 


Seneste nyt

fra Nordjylland