Kæmpebøde til lastbilchauffør: Fiflede med køre-hviletid

En lastbilchauffør fik en stor bøde og mistede kørekortet da Nordjyllands Politi torsdag opdagede, at han fiflede med køre-hviletiden.

En simpel magnet kostede torsdag en lastbilchauffør kørekortet og 9000 kroner i bøde. Hans arbejdsgiver må hoste op med 15.000 kroner oveni.

Chaufførens forseelse bestod i, at han på sin tur fra Sæby og syd på, havde monteret den nævnte magnet på den impulsgiver i lastbilen, der er med til at registrere køre-hviletid samtidig med at den begrænser lastbilens hastighed.

- Vi ser på på motorvejen ved Svenstrup, og vi kan se at lastbilen har to aksler og kører med kølevarer. Det betyder efter vores erfaring, at der er stor chance for overbelastning, fortæller Claus Piil, politiassistent, Tungvognscenter Nord.

En betjent fik dirigeret chaufføren med ind på kontrolrastepladsen ved Støvring hvor politiet kan veje lastbiler og tjekke dem. Chaufføren fulgte med, men på tilkørselsrampen til pladsen, standsede han.

- Det opdager min kollega ikke i første omgang, men han vender tilbage til chaufføren og får en mistanke om at han har været ude af bilen, siger Claus Piil.

- Da vi undersøger hans køretid, viser den, at han kun har kørt i to minutter, men det kan jo ikke passe, så vi spørger ind til ham, og han indrømmer så til sidst, at han har haft en magnet monteret, og at han var ude at lastbilen for at fjerne den, siger politiassistenten videre.

Den forseelse kostede altså en klækkelig bøde og et kørekort, og betjentene havde samtidig ret i deres mistanke om at bilen var overbelastet. Det koster yderligere 1500 i bøde til chaufføren og 3000 til vognmanden.

- Det er sådan en sag, vi ser på med alvor, for det giver så mange fordele til chaufføren samtidig med at det er farligt for trafiksikkerheden, siger Claus Piil.

Det er nu op til vognmanden at finde en ny chauffør til at køre vognsættet videre.


Seneste nyt

fra Nordjylland