Karnevalsgæster overfaldt politi og vagter

To personer er anholdt for at overfalde politi og vagter til Aalborg Karneval. Derudover melder politiet om mange slagsmål i Aalborg.

- Det er usædvanligt at den her slags sager kommer allerede nu.

Sådan lyder det lørdag klokken 17.10 fra vicepolitiinspektør Poul Severinsen efter at han har fortalt TV2 Nord, at man har anholdt to personer, der begge har overfaldet politet.

- Vi ved godt, at det er her ud på eftermiddagstimerne at alkoholen begynder at virke og vi begynder at få sager ind, men det er usædvanligt - på den dårlige måde - at vi får de her sager nu, siger han.

En 34-årig mand er blevet anholdt for at overfalde en betjent og en lignende episode havde netop fundet sted da TV2 Nord talte med Poul Severinsen klokken 17.10.

- Det er en person, der har overfaldet en vagt og muligvis også politiet, fortæller Poul Severinsen.

Den 34-årige skal, når han bliver ædru, afhøres. Derefter tages der stilling til en eventuel fremstilling i et grundlovsforhør.

I den seneste status fra Nordjyllands Politi blev årets udgave af Aalborg Karneval kaldt fredeligt og festligt, men vicepolitiinspektøren fortæller at man siden da har fået rigtig mange henvendelser om slagsmål i hele Aalborg.

- De har næsten allesammen været opløst, når vi er kommet frem, men der har godt nok været mange, siger han.

- Der har været flere episoder med små slagsmål og uoverensstemmelser end sidste år. Overordnet giver det et lidt bekymrende billede, men vi håber på at aftenen forløber roligt. Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg dog, at det er få sager, der er anmeldt.

Udover de to personer, der overfaldt poliet, er yderligere fem personer blevet anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for overtrædelse af våbenloven. 

Status på årets store folkefest i Aalborg

 


Seneste nyt

fra Nordjylland