Klar, parat, start! Her er Royal Run Aalborg ruterne

Royal Run deltagere i hele landet kan glæde sig til at opleve Danmarks fem største byer på ruter, der samler alt det bedste fra hver by.

Skal du ud og løbe med H.K.H. Kronprins Frederik. Så er ruterne til Royal Run Aalborg klar. Når H.K.H. Kronprins Frederik gæster Aalborg bliver det med over 6000 deltagere, der kan løbe på to forskellige ruter. 

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. I alle fem byer kan man vælge at deltage i One mile (1,609 km) eller 10 km distancen.

- Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik oplevelse i stemningsfyldte omgivelser og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem. Aalborg bugner af nye kulturcentre som løberne passerer, siger direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen i en pressemeddelelse.

Her er de ruter løberne skal følge den 21. maj:

Mile ruten:

Med Utzon centeret i ryggen, starter One mile ruten på honnørkajen, hvorefter man løber ud med Aalborg Havnebad, som den første attraktion. Havnebadet ligger på højre hånd. Til venstre side ligger Jomfru Ane Parken, som fra kl. 9-11 danner ramme om en flot gymnastikaktivitet. Kort efter Jomfru Ane Parken passerer man den flot arkitekteret gourmetrestaurant FUSION. Helt fra start har man haft udsyn til et af Aalborgs største og mest kendte vartegn, Limfjordsbroen.

Man løber efter Limfjordsbroen ned til Obels Kanal, hvor der er vendepunkt for mileruten. Herefter løber man tilbage mod mål – først på Strandvejen sidenhen nede ved Limfjorden igen. Når man rammer tilbageløbet på kajen, vil man ind mod mål kunne se Utzon Center, samt skimte AAU CREATE og Musikkens hus. Så målrammen bliver et flot skue over Aalborgs nye bydel ved havnefronten.

10km:

10km starter som mile ruten med Utzon Center i ryggen. Her løber man vest på og passerer både Jomfru Ane Parken, havnebadet og løber under Limfjordsbroen. Herefter passerer man en byggegrund, den gamle spritfabrik, som har været og igen bliver et af Aalborgs stærke vartegn.

Man følger Limfjorden ud mod vest og passerer den nyanlagte og populære Kulturbro, som binder Nørresundby og Aalborg sammen for fodgængere og cyklister. Længere fremme på ruten løber man forbi Aalborg Street Food, som ligger ud til vandet og i år kommer til at danne ramme om flere spændende events. Efter streetfood-området går turen videre ud mod det populære og nyanlagte Vestre Fjordpark, som er blevet Aalborgs frilufts- og dase område nummer et. Hele området er lavet på en måde, så det indbyder til ophold og aktivitet.

Efter passage af Vestre Fjordpark kommer man forbi Egholmfærgen kajanlæg, som binder øen med restaurant og socioøkonomisk landbrug sammen med Aalborg.

Den næste attraktion på ruten er, at man kommer til at løbe på Annebergstien, som binder midtbyen sammen med Hasserisområdet. Stien er idyllisk med hyggelige kolonihaver på venstre side. Efter udløbet på Annebergstien løber man igen ned mod Aalborg Street Food og hjem ad stort set samme rute, som man løb ud. Dette giver modløb på ruten, hvor det er oplagt at heppe og high-five med nogle af de andre deltagere.

 
 
Foto: Dansk Atletik Forbund & Bevæg dig for livet

Arrangørerne bag Royal Run

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet - Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Fakta om Royal Run

Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding og information: royalrun.dk
Lokale arrangører for Royal Run Aalborg: Aalborg Kommune og Aalborg Atletik & Motion

 


Seneste nyt

fra Nordjylland