Klar til valgkamp: Mette Frederiksen indvier personligt kampagnekontor

Den nordjyske statsministerkandidat Mette Frederiksen har fået sig et mobilt kampagnekontor, som er indrettet med ting fra hendes eget liv og barndom.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke blæst til valgkamp, men valget skal komme inden sommeren 2019, og allerede nu er den nordjyske, socialdemokratiske statsministerkandidat, Mette Frederiksen, i fuld gang med at gøre sig klar til valgkamp.

Faktisk har hun nok endda tyvstartet valgkampen en lille smule, og lige nu kører hun rundt i Nordjylland i sin røde valgbus for at besøge partifæller i hele landsdelen.

Fredag begyndte hun dagen i Hjørring, hvor folketingskollega Rasmus Prehn og borgmester Arne Boelt sammen med en skare af politiske interesserede og sturende fra byens uddannelsesinstitutioner tog imod. Der blev ikke blot uddelt håndtryk, varm kaffe og træstammer - som er en af Mette Frederiksens yndlingskager - der skulle også indvies en helt særligt bygning.

Udover det faste kampagnekontor i Aalborg, hvor valgkampen skal ledes fra, har Mette Frederiksen nemlig også fået et mobilt kampagnekontor. Det er et særligt et af slagsen, det er nemlig indrettet i sommerhusstil og med masser af ting fra Mette Frederiksens barndom, opvækst og liv. Det skal være med til at skabe en hjemlig stemning i den lille kampagneskurvogn.

- Jeg synes, det er enormt hyggeligt at træde ind i noget, der lugter lidt af noget, man har derhjemme. For jeg tror, at når vi er trygge og slapper af, så får vi en bedre snak med hinanden, siger Mette Frederiksen.

Netop det med at slappe af og få en god snak i tillidsfulde omgivelser savner statsministerkandidaten af og til, når hun færdes i de politiske miljøer.

- Når man for eksempel følger med i pressen, så er konfrontationsniveauet godt nok højt. Jeg tror, at vi trænger til sådan en god, gammeldags snak med hinanden, hvad enten vi er politikere eller ej og om vi bor det ene eller det andet sted i landet. Det går man bedst over en kop kaffe, synes jeg.

Mette Frederiksen viser rundt i den lille skurvogn og fortæller blandt andet, at to at hendes nu afdødes mors malerier betyder meget for hende. Det ene forestiller Hjelmerstald  i Aalborg, mens det andet forestiller sommerhuset i Bælum, som han været i familiens eje i mange år.

Man kan også finde billeder af Mette Frederiksen, to søpapegøjer, som er hendes absolutte yndlingsdyr, et hjørne med kaffemaskine, en hjemmelavet keramikkop og krydderidåser samt en seddel fra barndommen, hvor en ung Mette Frederiksen har skrevet til sin mor, at hun alligevel var taget til svømning, fordi hun havde fået det bedre i løbet af dagen.

Men der er også politik at spore i det rullende kampagnekontor. Der står bøger om både Mette Frederiksen selv og om andre politiske kolleger og idoler. Og så ligger kampagnematerialet med Mette Frederiksens billede og valgsloganet "Vær med" klar midt på bordet. For selv om valget altså langt fra er udskrevet, og kun statsminister Lars Løkke Rasmussen ved, hvornår det bliver, er den aalborgensiske socialdemokrat klar til kamp.

- Jeg vil gerne have, at valget snart bliver udskrevet, så vi kan komme i gang og forhåbentlig få en ny politisk retning. Det vi gør den her gang ved at sige til folk, at man kan være med. Og man behøver ikke at være medlem af Socialdemokratiet, og man behøver heller ikke at være enig i alt det, vi mener. Men hvis man gerne vil have en ny politik med lidt mere nærhed, og være med til atsørge for, at forskellene ikke bliver for store, så må man meget gerne komme og være med hos os, siger Mette Frederiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland