Knud Kristensen færdig med politik

Efter en halv menneskealder i politik har den nu tidligere borgmester i Vesthimmerlands Kommune fået nok. Knud Kristensen har trukket sig fra lokalpolitik med øjeblikkelig virkning.

Beslutningen har været truffet længe, men den er først blevet meldt ud mandag aften, hvor de Konservative holder deres årlige generalforsamling på Aars Hotel: Knud Kristensen, tidligere borgmester og Konservatives helt store stemmesluger i Vesthimmerlands Kommune, trækker sig fra lokalpolitik med øjeblikkelig virkning.

Årsagen er, at Knud Kristensen ikke kan se sig selv samarbejde i fire år med de personer, som han mener har tacklet ham bagfra i den seneste valgkamp. 

- Det har været modbydeligt, den måde de har ført en personlig hetz mod mig, hvor jeg føler, at de bevidst har lavet et komplot imod mig, siger Knud Kristensen til TV2 Nord.

- Tomme anklager

Både Venstre og Socialdemokratiet i Vesthimmmerlands Kommune benægter, at de på forhånd havde aftalt, hvem der skulle være borgmester efter kommunalvalget i november - blot at de var enige om, at de ville have en ny. De erklærede mistillid til Knud Kristensen og satte spørgsmålstegn ved hans hæderlighed som borgmester. 

Derfor vil den tidligere konservative bykonge nu have sit navn renset.

- Jeg mener ikke, at der var fugls føde på de anklager, men jeg mener til gengæld, at de øvrige medlemmer af økonomiudvalget bare ventede på chancen for at kunne sætte mig stolen for døren. De mennesker kan jeg ikke arbejde sammen med i fire år mere, som om intet var hændt, siger Knud Kristensen.

Topscorer i personlige stemmer

Se Knud Kristensen meddele vælgerforeningen sit farvel her.

Ved valget i 2013 opnåede Knud Kristensen mere end hver sjette stemme i Vesthimmerlands Kommune med sine 5.410 stemmer, der gjorde kommunen til en konservativ bastion i Danmark. Ved valget i efteråret blev han igen topscorer med 3400 personlige stemmer - mere end dobbelt så mange som Venstres Per Bach Laursen, der vandt borgmesterposten.

Knud Kristensen vil nu efter eget udsagn bruge al sin tid på sin virksomhed Hornum Murer- & Entreprenørforretning efter mere end 30 år i politik. 

- Jeg tror, de var bange for, at de Konservative skulle få et endnu bedre valg denne gang og få 14 mandater og et rent flertal. Derfor tror jeg, at de besluttede sig for at stoppe mig med alle midler, siger Knud Kristensen, der nu officielt er færdig med politik.

- Det er den følelse, jeg har her og nu efter denne valgkamp, men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, siger murermesteren fra Hornum. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland